TÜİK verileri ortaya çıkardı. Çocuklarda tehlikeli artış

TÜİK verileri ortaya çıkardı. Çocuklarda tehlikeli artış
Çocuklarda internet kullanımı tehlikeli boyuta yaklaştı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı bir araştırmaya göre araştırmaya göre çocuklarda internet kullanım oranı arttı, sosyal medyada geçirilen süre 3 saat oldu. Her 3 çocuktan biri bir oyunları oynamadığı zaman kendini huzursuz hissediyor.

Çocuklar salgın ile birlikte okullarından uzaklaştı. Sosyal medyaya yoğunlaştı. Türkiye İstatistik Kurumu ise 6-15 yaş grubundaki çocuklar için bir araştırma yaptı. Ortaya da ilginç sonuçlar çıktı.

"Özellikle 2013 ve 2021 yılları arasında internette kalma süresinin yüzde 50 arttı. Buna yönelik ciddi karalar alınmalı."

Çocukların internet kullanımı arttı. Sosyal medyada geçirilen süre 3 saat oldu.

"Büyük bir çoğunluğu ders çalışmak için interneti kullandıklarını belirtseler de peşine sosyal medya, oyunlar, video izleme, müzik dinleme ve mesajlaşma gibi alanlar vakit harcadıkları ortaya konuldu."

Araştırmanın diğer bir ise odak noktası ise çocukların oynadığı şiddet temalı oyunlar oldu.

"Her 3 çocuktan biri bir oyunları oynamadığı zaman kendini huzursuz hissediyor. Çocuklar haftada 3 saat bu oyunlara vakit ayırıyor, kitap okumuyor ve sorumluluklarını yerine getirmiyor."

EN BÜYÜK GÖREV İSE EBEVEYNLERE DÜŞÜYOR

"Öncelikle evde dijital kültür, dijital kullanım alışkanlıklarını ortaya koymamız onlara rol model olmamız gerekmekte. Yasaklama engelleme yerine çocuklarına bu oyunların zararlarını anlatmalarını önermekteyiz."

İlgili Haberler