Kafkasya Üniversiteler Birliği 42 üyeli oldu

Kafkasya Üniversiteler Birliği 42 üyeli oldu
Kafkasya Üniversiteler Birliği 42 üyeli oldu

Kafkasya bölgesindeki üniversitelerin bilim, kültür ve sosyal alanda iş birliği ile bilimsel dayanışmayı geliştirmek amacıyla 20

Kafkasya bölgesindeki üniversitelerin bilim, kültür ve sosyal alanda iş birliği ile bilimsel dayanışmayı geliştirmek amacıyla 2009 yılında Ardahan Üniversitesi öncülüğünde kurulan Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin (KUNİB) üye sayısı 42’ye ulaştı. Yeni üniversitelerin birliğe katılımına ilişkin imza töreni ve 2. Olağan Kongre, Gürcistan’ın Batum kentinde yapıldı. Törende konuşan Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Gia Abuladze, Acara hükümeti olarak ilişkileri geliştirmek istediklerini belirterek, misafirleri Batum’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
KUNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz da insanların içine kapanıp kendileriyle savaştıkları zaman başarıya ulaşmalarının mümkün olmadığını dile getirerek, “Büyüyerek, birleşerek gelişen bir dünya sürecinde, Kafkasya ülkelerinin birbirlerine sınırlarını kapatmaları, birbirlerine sırtlarını dönmeleri elbette beklenemezdi. Kafkasya ülkelerindeki rektörler de birleşerek ortak bir gelecek perspektifi oluşturmak üzere güçlerini birleştirdi” dedi.