Davutoğlu hakkındaki sözlerinin ardından Turhan Çömez Erdoğan'ın eski videosunu ortaya çıkarttı

Davutoğlu hakkındaki sözlerinin ardından Turhan Çömez Erdoğan'ın eski videosunu ortaya çıkarttı
Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı için “Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler” diyen Erdoğan’ın 2014’te Davutoğlu için yaptığı liyakat açıklamasını Erdoğan’ın eski doktoru ve danışmanı Turhan Çömez ortaya çıkardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından parti yönetimini Ahmet Davutoğlu’na devrettiği veda konuşmasında Davutoğlu için söylediği sözler ortaya çıktı.

Partisinden ayrılarak yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan için "Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler" ifadelerini kullanan Erdoğan’ın, 2014’de Davutoğlu için "Türkiye ve dünya meselelerine tecrübe, liyakat, Davutoğlu ismini burada sizlere takdim etmemizi gerekiyordu" ifadelerini kullandığı ve Davutoğlu’nun ne kadar liyakatli olduğunu anlattığı görülüyor.

Ahmet Davutoğlu''nun neden seçildiğine ilişkin açıklamalar yapan Erdoğan, şu ifadeleri kullanıyor:

"Dışişleri Bakanımız Konya milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu kardeşimizi imzalarınızla siz değerli delegelerimizin takdirlerine sunuyorum.
Üstlenceği vazifleri hakkıyla yerine getireceğinden şüphe etmiyorum.
Bu ismi çok uzun istişarelerin ardından hep birlikte belirledik.
MYK''da, MKYK''da, il başkanları toplantımızda, belediye başkanları toplantımızda, istişarelerimizi yaptık.
Davutoğlu kardeşimin yanında çok sayıda isim öne çıktı.
Ağırlık Davutoğlu kardeşimizden yanaydı.
Paralel yapıyla mücadele kararlılığı, Türkiye ve dünya meselelerine tecrübe, liyakat, Davutoğlu ismini burada sizlere takdim etmemizi gerekiyordu."

AKP’nin eski doktoru ve danışmanı Turhan Çömez ise söz konusu açıklamaları, “@Ahmet_Davutoglu dün “layıktı” diyor. Bugünse “layık değildi” diyor. Merak ediyorum AKPliler bu manzarayı nasıl izah ediyor?” diyerek paylaştı.

 

İlgili Haberler