Turizm Bakanı Mehmet Nuri Erson’dan doktorların otelden çıkarılmasını savunur gibi açıklama

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Erson’dan doktorların otelden çıkarılmasını savunur gibi açıklama
İstanbul Zeytinburnu'ndaki Novotel geçtiğimiz günlerde parası ödendiği halde otelde kalan sağlık çalışanlarını adeta kapı dışarı etmişti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, söz konusu otelden çıkarmaya ilişkin, "Hem sağlık çalışanları, hem müşterilerin rahat edebilmesi ayrı otel uygulaması şart" dedi.

İstanbul Zeytinburnu'ndaki Novotel'de kalan sağlık çalışanlarının müşteriler rahatsız olduğu gerekçesiyle paraları ödenmiş olan odalarından çıkarılmaları tartışmaları da beraberinde getirdi.

Sağlık çalışanları ile diğer müşterilerin aynı otelde kalması durumunda benzer sorunlar yaşadıklarını, bu durumdaki her otele müdahale ettiklerini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 

bu konudaki çözümün, otellerin sadece sağlık çalışanlarına ayrılması olduğunu ifade etti.

Sözcü'de yer alan habere göre Ersoy, "Oteller açık kalarak adeta direniyor, özveride bulunuyor. Hem sağlık çalışanları, hem müşterilerin rahat edebilmesi ayrı otel uygulaması şart" diye konuştu.

İstanbul Valiliği ile TÜROB'un bu kurala göre işbirliği yaptığını, bu nedenle valiliğin organizasyonlarında bu sorunun yaşanmadığını söyleyen Ersoy, Cerrahpaşalı sağlık çalışanlarının Valilik değil acente üzerinden gelmesinin böyle bir koordinasyonsuzluğa neden olduğuna dikkat çekti.

İlgili Haberler