Türk askeri El Bab'da böyle görüntülendi

Türk askeri El Bab'da böyle görüntülendi
El Bab'da operasyonların yoğunlaştığı Akil Dağı ve Hastane bölgesinde terör hücrelerine ağır kayıplar verdiren Türk askerinin ilerleyişi böyle görüntülendi.

Türk ordusunun ÖSO güçleri ile birlikte yürüttüğü operasyonun El Bab ayağında IŞİD hedefleri havadan ve karadan vuruluyor.

El Bab’da operasyonların yoğunlaştığı Akil Dağı ve Hastane bölgesinde terör hücrelerine ağır kayıplar verdiren Türk ordusunun ilerleyişi görüntülendi.

2014 yılında ABD öncülüğünde kurulan IŞİD Karşıtı Koalisyon içerisinde yer alan 63 ülkenin destek vereceklerini açıklamasına rağmen bir türlü harekete geçmemesi üzerine Türk ordusu muhaliflerden oluşan ÖSO desteğiyle 24 Ağustos’ta Suriye topraklarında operasyona başlamıştı. 

Türk ordusu, Raşil Cebel bölgesinde IŞİD’ın ele geçirdiği hastaneyi geri aldı. Bölgede terör örgütü tarafından hazırlanan canlıya duyarlı sensörler, patlayıcılar ve birçok düzenek temizlendi. Bölgede askeri operasyonlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Türk ordusunun bölgede kontrolü ele alma çabaları elverişsiz hava koşullarına rağmen sürüyor. Yapılan bütün askeri operasyonlar Türk güçlerinin kontörlünde gerçekleştirilirken muhalifler yalnızca destek veriyor. 

IŞİD’e karşı Musul’da koalisyon tarafından yürütülen operasyonlarda herhangi bir başarı elde edilemezken, Türkiye’nin başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu dünyanın takdirini kazanıyor. Bugüne kadar 38 askerimizin şehit, 200’den fazla askerimizin de yaralandığı Fırat Kalkanı Operasyonu ile birlikte terör örgütleri IŞİD ve YPG’ye büyük kayıplar verdirildi. IŞİD ve YPG/PKK terör örgütlerinin mevzilerini terk ederek kaçtığı alanlar Türk askeri tarafından temizlenerek kontrol altına alınıyor. Türk güçlerinin adım adım ilerlediği El Bab’ın çok kısa sürede düşmesi bekleniyor.