Türk diplomatlara yakalama kararı

Türk diplomatlara yakalama kararı
İsviçre Federal Savcılığı, 2016 yılında FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir iş adamını kaçırma girişiminde bulunan 2 Türk diplomat için yakalama kararı çıkardı. Diplomatlar için casusluk suçlaması da bulunuyor.

İsviçre basınında yer alan haberde, İsviçre Federal Savcılığı, İsviçre’de yaşayan bir iş adamını kaçırma girişiminden dolayı iki Türk diplomata yakalama kararı çıkardı. FETÖ ile bağlantılı olan iş adamını kaçırdığı iddia edilen 2 diplomatın diplomatik dokunulmazlığı olmadığı belirtilirken, bu iki ismin casuslukla da suçlandığı belirtildi.

swissinfo.ch isimli internet sitesinde iki diplomatın İsviçre’ye girmeleri durumunda yakalanacağı açıklandı. Bern’deki Türkiye Büyükelçiliği’nde çalışan iki adamdan birinin basın ataşesi olduğu ve diğerinin de elçiliğin ikinci sekreteri olduğu İsviçre basınına yansıdı.

İsviçre basınındaki haberde, yakalama kararına, iki Türk diplomatın FETÖ’ye yakın bir işadamını bayıltarak kaçırmaya teşebbüs etmelerinin gerekçe oluşturduğu bildirildi. İsviçre Federal Kamu Bakanlığı da konu hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait diplomatik pasaport sahibi iki görevlinin, olayın İsviçre basınına sızması üzerine ülkeyi terkettiklerinin anlaşıldığı ifade edildi. Açıklamada, iki görevlinin yeniden İsviçre’ye geldikleri anda yakalanacakları da belirtildi.