Türk gemisindeki dehşetin uydu telefon kayıtları geldi

Türk gemisindeki dehşetin uydu telefon kayıtları geldi
Kaçırılan Türk gemisinde 4. kaptanın konuşmalarına ilişkin uydu telefon görüşmeleri ortaya çıktı. 4. kaptan söz konusu görüşmelerde, "Ben de yaralıyım, seyir aletlerini söktüler. Gemiyi kör şekilde götürüyorum" ifadelerini kullanıyor.

Gine Körfezi'ndeki Türk kargo gemisi, Nijeryalı teröristler tarafından basıldı. Son dakika haberine göre gemiden kaptanın uydu telefon görüşmelerine ilişkin kayıtlar geldi. Kaptan, uydu telefon görüşmesinde şunları söylüyor: 

"Kör bir şekilde seyir yapıyorum. Ben de bacağımdan yaralandım. Bütün radarları söktüler. Hiçbir şey çalışmıyor. Kör topal gidiyoruz. Bir rota verdiler, verdikleri rotada gemiyi götürüyorum. Başım felaket ağrıyor. Bir yağcı kaldı. Yağcının karnında şarapnel ve kurşun var. 15 kişiyi aldılar. Ben de götürüyorum gemiyi.

"GEMİYİ SAĞLAM BİR YERE GÖTÜRÜYORUZ" 

Aşağı inip ceset torbası arayacağım. Sürekli şirketle irtibat halindeyim. Onlar da takip ediyorlar. Böyle gidiyoruz. Gemiyi sağlam bir yere götürüyoruz. Biz kurtulduk da ötekileri aldılar. Çok fena dövdüler. Ben de ağrı kesici alayım diyorum ama şimdi tek kaptanım. Almamayı düşünüyorum şimdi uyku tutarsa… Kör topal gidiyoruz bir de çarpmayalım bir yerlere. Haritam bile yok yani."

 

İlgili Haberler