Türk-İş hükümet işçiyi görmezden geldi

Türk-İş hükümet işçiyi görmezden geldi
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay işçi, memur, çiftçi ve işsizlerin bir araya gelip ortak hareket edememesi yüzünden 50 lira zam için bile siyasilerin kapılarında beklemek zorunda kaldıklarını söyledi. Atalay, hükümetin işçileri görmezden geldiğini söyledi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Antalya'da bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında hükümete sert eleştiriler yöneltti.

Hükümetin açtığı son seçim paketinden işçilere yönelik hiçbir müjde çıkmadığını, buna karşılık işçinin şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı aylardır yürüttüğü eylemleri görmezden geldiğini belirten Atalay, “Şeker özelleşmesin diye biz bağırıp duruyoruz. Çiftçinin temsilcisi TZOB'dan hiç ses duydunuz mu? Konuyu Cumhurbaşkanımıza götüreceğiz dediler, bir daha hiç sesleri çıkmadı. Hak-İş'in hiç sesini duydunuz mu?” dedi. Atalay, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın da şeker fabrikalarının satışından rahatsız olduğunu düşündüğünü, ancak siyasi karar alındığı için bir şey yapamadığını ifade etti. 

“İşçi, memur toplanıp 1 Mayıs'ı bile ortak yapamıyoruz. Bir arada olmadığımız için bizi adam yerine koymuyorlar. Bu yüzden asgari ücrete 50 lira zam alabilmek için siyasilerin kapılarında bekliyoruz."