Türk Mühendis ve Mimar Odaları yüz yüze eğitimde yetkililerin görmek istemediği raporu açıkladı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları yüz yüze eğitimde yetkililerin görmek istemediği raporu açıkladı
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası'nın öncülüğünde hazırlanan raporda Türkiye'deki okulların yüz yüze eğitim için uygun olmadığı belirtildi. Korona virüs salgını göz önüne alınarak hazırlanan raporda sınıfların havalandırma için yetersiz olduğu bildirildi.

Karar'da yer alan habere göre, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası, 'Okullar ve Kreşlerde Pandemi Tedbirleri Rev1' başlıklı raporunu açıkladı.

MMO Yönetim Kurul Başkanı Yunus Yener, rapora ilişkin yaptığı açıklamada "Bu şartlar altında hiçbir yapının bu halleriyle kullanılması doğru değildir." uyarısında bulundu.

Rapora ilişkin değerlendirmede bulunan Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği Genel Sekreteri Gürkan Arı ise "Maske, mesafe ve hijyen önemlidir ama yeterli değildir. Olay sadece Covid-19 vakalarıyla alakalı değil. Özellikle sınıflardaki iç hava kalitesi konusunda ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Sınıflarda yapılmış ölçümlerle bir öğrencinin aynı havayı defalarca kullanma zorunluluğu düşünüldüğünde, okulların yüz yüze eğitime açılmasının büyük risk oluşturduğu açıktır. Kış mevsiminin gelmesiyle soğuk iklim kuşaklarında camların açılamaması nedeniyle bütün eğitim kurumlarında bu problemler çok daha fazla artacaktır." şeklinde konuştu.


Çocukların sınıflarda solumaları gereken temiz havanın ancak 5'te birini aldıklarına dikkati çeken Arı, ders saatlerinin 30 dakikaya düşürülmesinin çözüm olmadığını söyledi.