Türk Tabipler Birliği'nden herkesi tedirgin eden açıklama! Bu iddialar doğruysa durum çok vahim

Türk Tabipler Birliği'nden herkesi tedirgin eden açıklama! Bu iddialar doğruysa durum çok vahim
TTB Genel Sekreteri Prof Vedat Bulut, "Dün filyasyon ekipleri için sadece Ankara’da 14 bin civarı pozitif vaka vardı. Türkiye geneli içinde açıklanan 28 bin sayısı şüpheli" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Türk Tabipleri Birliği (TBB) bugün bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'nde yapılan basın açıklamasında TTB önemli bir ayrıntıyı dile getirdi.

Basın mensuplarına konuşan TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, sadece Ankara'da 14 bin civarında vaka tespit edildiğini ifade ederek Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 28 bin 351 vaka sayısının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

 Açıklamalarda bulunan Bulut'un ifadeleri şöyle:

"Filyasyon ekipleri ile yaptığımız toplantıda sadece Ankara'daki pozitif vaka sayısı 14 bin civarında. Bu sadece filyason ekiplerinden gelen rakam, hastanelerdeki rakam değil. Topladığımız da bu 28 bin civarı rakamın gerçeği yansıtmadığını şimdiden söyleyebiliriz."

4 HAFTALIK KAPANMA ÖNERİSİ

Basın açıklamasında konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, artan vaka sayılarına ilişkin, "Biz bunun hala önlenebilir olduğunu sözlüyoruz. En 2 hafta tercihen 4 haftalık kapatma ile düşüş yaşanır" dedi.

Fincancı şunları söyledi:

"Dün hep beraber izledik. Gerçeklerin bir biçimde ortaya çıkma huyu var. Biz Türk Tabipleri Birliği olarak başından beri haklı olduğumuzu söyledik. Keşke olmasaydık. Keşke bu kadar insanımız ölmeseydi. Bu kadar hastamız olmasaydı ve bu kadar sağlık çalışanını yitirmeseydik. Biz bunun hala önlenebilir olduğunu söylüyoruz. Toplu hareketliliğin kısıtlanması, toplu bulunan alanların kapatılması, zorunlu üretim dışında üretimin mutlaka durması ve bunun en az 2 hafta tercihen 4 hafta olması. 4 hafta hızı düşürebilmek için ideal olanıdır."

Sorulan bir soruya yanıt veren Fincancı, "Vakanın belirti göstermeyen olduğu ifade ediliyor ama Covid-19 hastalığında testin pozitif çıkmasından sonra ne zaman belirtilerin ortaya çıkacağı ve nasıl belirtiler olabileceğini öngörme olanağı yok. Onların hasta olarak tanımlanmamasının uygun olmadığını söylüyoruz." dedi.

 

İlgili Haberler