Türk: "YSK Türkiye'ye dünya rekoru kırdıracak"

Türk: "YSK Türkiye'ye dünya rekoru kırdıracak"
31 Mart yerel seçim sonuçlarının hala açıklanamamasını eleştiren Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, "YSK, Türkiye’ye bu alanda bir dünya rekoru kazandırmak üzeredir"

Adalet eski Bakanı ve DSP Parti Meclisi üyesi Prof. Hükmet Sami Türk, YSK’nın 31 Mart yerel seçimlerinin kesin sonuçlarını makul bir süre içinde ilan etmek zorunda olduğunu belirtti. Bu alanda bir rekor kırıldığına işaret eden Türk, şunları söyledi: “Yerel seçim sonuçlarının YSK tarafından ilanındaki gecikme, Türkiye’ye bu alanda bir dünya rekoru kazandırmak üzeredir. Seçim tarihinden bu yana 3 gün geçtiği halde, AKP’ ve MHP tarafından olağanüstü itirazlar, sistemi adeta felce uğratmış durumdadır.”

“Seçmenler daha önceki askı listeleriyle ilan edilmiş, itirazlar incelenmiş ve kesin karara bağlanmıştır. Böylece kesinleşen seçmen listelerinde adları yazılı seçmenler, 31 Mart 2019 günü oy kullanmışlardır. Şimdi kısıtlı seçmen hakkındaki iddiaların tek tek araştırılıp değerlendirilmesi, kolay değildir. YSK açmazın içine girmiştir”