Türkan Şoray oyunculuğu bıraktı

Türkan Şoray oyunculuğu bıraktı
Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray oyunculuğu resmen bıraktığını açıkladı. Kariyeri boyunca 222 filmde oynayan Şoray, iyi senaryolar gelmediği için oyunculuğu bıraktığını söyledi.

Habertürk’e konuşan Yeşilçam’ın Sultan’ı, dünyanın en çok başrol oynayan aktrisi Türkan Şoray, iyi senaryolar gelmediği için oyunculuğu resmen bıraktığını açıkladı.

Filmografisinde 222 sinema filmi, 12 televizyon dizisi bulunan sanatçı, “Artık iyi senaryolar gelmiyor. Oyunculuğu bıraktım. Böyle bir karar aldım” diyerek 58 yıllık oyunculuk kariyerine nokta koydu.

Türkan Şoray, 1960 yılında, 15 yaşındayken ‘Köyde Bir Kız Sevdim’ ile başladığı oyunculuk kariyerindeki 222 başrolle, bu alanda dünya rekoru sahibi.

Son olarak ‘Uzaklarda Arama’ isimli film ile ‘Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam’ adlı dizide rol alan usta oyuncu, Türkiye’deki film festivallerinden ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında 6 ödül kazanmıştı.

Şoray, Roma Film Festivali, Moskova Film Festivali, Taşkent Film Festivali ve Akdeniz Ülkeleri Film Festivali’nde de aynı ödüle layık görülmüştü.