Açlık sınırı yine arttı

Açlık sınırı yine arttı
Türk-İş’in araştırmasına göre açlık sınırı 2 bin 830 lirayla asgari ücreti geride bıraktı. Yoksulluk sınırı ise 10 bin liraya dayandı.

Türk-İş’in her ay düzenli olarak yaptığı araştırmanın Mayıs ayı rakamları belli oldu. Buna göre bir ailenin açlık sınırı 2 bin 830 lira olurken yoksulluk sınırı ise 9 bin 219 liraya çıktı.

Gıda, konut, ulaşım, eğitim, ve benzeri ihtiyaçları düşünüldüğünde yoksulluk sınırı 9 bin 219 liraya ulaştı. Ankara’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken harcama tutarı ise bir önceki aya göre yüzde 2 buçuk arttı. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise 3 bin 435 lira oldu. Gıda fiyatlarında ise durum şöyle:

ET FİYATLARINDA ARTIŞ DEVAM ETTİ
Araştırmaya göre Mayıs'' ayında süt, yoğurt, peynir ürünlerinde önemli bir fiyat değişikliği görülmedi. Ancak kırmızı et ve beyaz fiyatları artışını sürdürürken sakatat değişmedi. Yumurta fiyatı ise yaz aylarının yaklaşmasıyla geriledi. Bakliyat ürünleri aynı kalırken sebze ve meyvenin fiyatı ortalama 7 lirayla aynı kaldı.


SEBZEYE ZAM GELMEDİ
Ortalama kilogram fiyatı geçen ay 7.74 lira olan taze sebze-meyvenin fiyatı, mayısta aynı kaldı. Ortalama sebze kilogram fiyatı da hemen hemen aynı kaldı. Ortalama meyve kilogram rakamı ise 8.50 lira olarak hesaplandı.

UN AYNI KALDI
Un ürünlerinde ise büyük değişiklik yaşanmadı. Un, bulgur, ekmeğin fiyatı değişmezken makaranın fiyatı arttı.

ZEYTİNYAĞI ARTTI
Tereyağı ve ayçiçeği yağı fiyatı değişmedi, zeytinyağının fiyatı ise arttı. Hesaplamada dikkate alınan siyah ve yeşil zeytinin ortalama fiyatı, yeşil zeytinden dolayı biraz geriledi. Bal, reçel, pekmez, şeker, tuz, salça fiyatında farklılık tespit edilmedi.