Çalmasınlar diye şimdi de süte alarm taktılar. Hani Ay'a gidiyorduk. Türkiye bu utanç verici görüntüleri konuşuyor

Çalmasınlar diye şimdi de süte alarm taktılar. Hani Ay'a gidiyorduk. Türkiye bu utanç verici görüntüleri konuşuyor
Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt fiyatlarına yüzde 30 zam yapmasının ardından 1 litrelik sütün market raflarında 20 lirayı geçmesiyle, bazı marketlerde çalınmasın diye süte alarm takıldığı görüldü. Türkiye artan fiyat pahalılığını ve her ay yeni bir ürüne takılan alarmları konuşuyor.


Dolar ve enflasyondaki yükseliş nedeniyle fahiş fiyatlar vatandaşın belini büküyor. Daha önce fiyatlardaki pahalılık nedeniyle bebek maması bebek bezi, Ayçiçek yağı, kahve, tıraş bıçağı gibi ürünlere alarm takılmıştı. Sadece son 6 ayda yüzde 50 zam gelen süte de alarm takıldı.

Sosyal medyada süte alarm takıldığı fotoğraflar paylaşıldı.

Alarm takılan iki litrelik sütun market fiyatı 46 liradan satışa sunuluyor. Yetkililer kendilerini hırsızlıktan korumak için bu yönteme başvurduklarını söyleseler de vatandaştan tepki topladılar. Bir dönem evlerin kapıları açık bırakılan Türkiye''de artık her ürüne alarm takılıyor.

Sosyal medyada tepki veren bir vatandaş, "Fiyatları artınca süt alarm takılarak satılmaya başlandı" dedi.

SÜTE 6 AYDA YÜZDE 50 ZAM

Ulusal Süt Konseyi''nin çiğ süt fiyatlarına yüzde 30 zam yapmasının ardından çiğ süt litre fiyatı 5,7 liradan 7,5 liraya yükselmişti. Süte sadece son 6 ayda yüzde 50 zam geldi. Büyük şehirlerde çiğ süt tüketiciye 15, 17 TL seviyesinde ulaşıyor. Marketlerde günlük süt fiyatları ise 22 TL ile 25 TL arasında değişiyor.

İlgili Haberler