Türkiye ile Ermenistan arasında ilk görüşme

Türkiye ile Ermenistan arasında ilk görüşme
Türkiye'nin Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç ile Ermenistan'ın Özel Temsilcisi Rubin Rubinyan, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi.

Heyetler 13 yılın ardından Moskova'da bir araya geldi

Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleştirilmesi amacıyla diplomatik adımlar atılmaya başlandı. Türkiye''nin Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç ile Ermenistan''ın Özel Temsilcisi Rubin Rubinyan, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konusunu ele almak üzere Rusya''nın başkenti Moskova''da bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre ikili görüşme, bir buçuk saat sürdü. Dışişleri Bakanlığı binasında gerçekleştirilen ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü. 13 yıl sonra ilk olma özelliği taşıyan görüşmenin ardından Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamada, “Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Parlamento Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan 14 Ocak 2022 tarihinde Moskova’da bir araya gelmiştir. Özel Temsilciler, olumlu ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen bu ilk görüşmelerinde, Türkiye ve Ermenistan arasında diyalog yoluyla yürütülecek normalleşme sürecine yönelik olarak ön görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Taraflar, müzakereleri tam normalleşme hedefiyle ön şart olmaksızın sürdürme hususunda mutabık kalmışlardır” denildi. Açıklamada, Özel Temsilciler arasındaki ikinci görüşmenin yeri ve tarihinin diplomatik kanallardan bilahare belirleneceği kaydedildi.