Türkiye, Irak'ın kuzeyine uçuş yasağını kaldırdı

Türkiye, Irak'ın kuzeyine uçuş yasağını kaldırdı
Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, Irak'ın kuzeyine uygulanan uçuş yasağının kaldırıldığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki peşmergeye yönelik uçuş yasağının kaldırıldığını açıkladı. Yıldırım, "Bir şekilde tasvip etmediğimiz Kuzey Irak referandumu sonrasında hava sahası kapanmıştı. Irak merkezi hükümeti hava sahasını açtı. Biz de aynı doğrultuda hava sahasını bugün itibariyle açıyoruz. Bundan böyle Türkiye'den veya Avrupa'dan Erbil'e sivil amaçlı ticari uçuşlar gerçekleştirilebilecek. Ancak bu sadece Erbil'le ilgili. Süleymaniye'ye herhangi bir uçuş gerçekleşmeyecek" dedi.

"KURDAKİ DEĞİŞKENLİK GEÇİCİ"

Başbakan Yıldırım, dövizdeki dalgalanmayla ilgili olarak "Kurlardaki değişkenlik geçici durumdur. Zaman zaman dalgalanmalar olabilir. Bunların etkileri sınırlı ve geçicidir. Asıl olan orta ve uzun vadede ekonominin sağlıklı bir şekilde işlemesidir. Tüm makro ekonomik göstergelerimiz gayet iyidir. Bu yıl kurulan şirket sayısı artmış vaziyette. Herhangi bir tereddüte mahal yok" dedi.

"PATRİOT'LAR S-400'ÜN ALTERNATİFİ DEĞİL"

"NATO'nun sınırları Türkiye'nin güney sınırlarından başlıyor" diyen Yıldırım, "ABD Suriye bölgesinde bir takım yanlışlarına rağmen halen müttefikimizdir. Patriot'lar ve NATO'yla uyumlu savunma sistemlerine yönelik çalışmamız devam edecek. Onlar S-400'ün alternatifi değildir" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler