Türkiye Kupası'nda Konyaspor'dan büyük centilmenlik. Giresunsporlu oyuncular gibi hırs yapmadılar

Türkiye Kupası'nda Konyaspor'dan büyük centilmenlik. Giresunsporlu oyuncular gibi hırs yapmadılar
İH Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur mücadelesinde evinde Vanspor'u ağırladı. Mücadeleyi Yeşil Beyazlı ekip 3-1 kazandı ve bir üst tura yükseldi. Maça, Konyaspor'un attığı ilk golden sonra yaşananlar damga vurdu. Bu hareket akıllara Beşiktaş - Giresunspor maçında yaşananları getirdi.

DHA''da yer alan habere göre; Ziraat Türkiye Kupası''nın 4''üncü turunda İttifak Holding Konyaspor ile Silahtaroğlu Vanspor FK karşı karşıya geldi. Ev sahibi Konyaspor mücadeleyi 3-1 mağlup kazanarak üst tura yükseldi. Maçta, Konyasporlu oyuncular büyük bir fair-play örneği sergiledi.

TOPU DIŞARI YOLLAMAK İSTEDİ

Müsabakada gol perdesi, sahalarda ender rastlanan bir olayla açıldı. Karşılaşmanın 33. dakikasında Konyaspor’un atak geliştirdiği sırada topla birlikte ilerleyen Oğulcan Ülgün bir anda sekmeye başladı ve elini havaya kaldırarak topu dışarıya yollamak istedi.

GOL OLDU TARTIŞMA ÇIKTI

Vansporlu oyuncular, Oğulcan Ülgün’ün sakatlık yaşadığını görünce duraksadılar ancak, topu dışarı çıkmadan kontrol eden Konyasporlu Ahmet Karademir pozisyonu devam ettirdi. Oyunun durmadığını gören Vansporlu oyuncular maça devam etmek istese de, ceza sahası içinde topla buluşan Amar Rahmanovic’in içeriye çevirdiği top, Vansporlu Barış Gök’e çarparak ağlara gitti.

BÜYÜK CENTİLMENLİK

Bu durum bir müddet maçın hakemi Emre Kargın ve takımlar arasında tartışmaya neden oldu. Golden sonra yapılan santranın ardından hareket etmeyen Konyasporlu futbolcular, Vanspor’un boş kaleye gol atmasına izin verdi ve skor 1-1’e geldi.

Süper Lig ekibi Konyaspor, maçın ikinci yarısında attığı iki golle sahadan 3-1 galip ayrılarak bir üst tura yükselen taraf oldu.

GİRESUNSPOR GOL ATMIŞTI

Süper Lig''in 14.haftasında Beşiktaş ile Giresunspor arasında oynanan ve Siyah Beyazlıların kendi evinde 4-0 mağlup olduğu maça da benzer pozisyon damga vurmuştu. Kartal''ın yediği son golde Mert Günok''un sakatlandığı pozisyonda Giresunsporlu futbolcular oyunu durdurmayıp gol atmıştı. Bu durum büyük tepki çekmişti.

 

İlgili Haberler