Türkiye-Yunanistan 2-1 (Maç özeti)

Türkiye-Yunanistan 2-1 (Maç özeti)
A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesi dostluk maçında karşı karşıya geldiği Yunanistan'ı 2-1 mağlup etti.

A Milli Futbol Takımımız, özel maçta Yunanistan ile Antalya’da karşı karşıya geldi. 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Fransa ve İzlanda ile iki kritik maça çıkacak Türkiye Yunanistan'ı 2-1'lik skorla mağlup ederek moral depoladı.

MAÇ ÖZETİ

8. dakikada Cenk Tosun’un ceza sahası dışından sert şutunu kaleci güçlükle çeldi. Dönen topu defans uzaklaştırdı. 

11. dakikada Yusuf Yazıcı’nın pasında topla buluşan Cengiz Ünder’in ceza yayı üzerinden sert şutu ağlara gitti. 1-0 

17. dakikada defansın uzaklaştırmaya çalıştığı topta araya giren Cengiz Ünder pasını altı pas içindeki Kenan Karaman’a bıraktı. Bu futbolcunun dönerek yerden vuruşu kalecinin sağından filelerle buluştu. 2-0 

24. dakikada Samaris’in ceza sahası dışından yerden sert şutu kale direğine çarparak auta çıktı. 

29. dakikada Yusuf Yazıcı’nın ceza sahası dışından sert şutu az farkla üstten auta gitti. 

39. dakikada sağ kanattan Yusuf Yazıcı’nın ortasında penaltı noktasına yakın bir yerden Okay Yokuşlu’nun kafa vuruşu üst direğe çarparak dışarı çıktı. 

40. dakikada defansın hatasında topu kapan Fortounis'in ceza sahası dışından sert şutu az farkla dışarı çıktı. 

İkinci yarı başladı.

***

Karşılaşmanın 2. yarısında her iki ekip de etkili ataklar bulmakta zorluklar yaşadı.

Dakikalar 90+3'ü gösterdiğinde Millillerimizin savunması hazırlıksız yakalandı ve ofsayt gerekçesi ile duraklayınca Yunan Milli Takımı adına sahneye çıkan Kourbelis, mücadelenin skorunu tayin etti.

Mücadelede hakem bitiren düdüğü golün santrasını yapmadan çaldı ve Millilerimiz sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

İLK 11'LER

Türkiye: Uğurcan, Çağlar, Kaan Ayhan, Nazım Sangare, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Cengiz Ünder, Yusuf Yazıcı, Kenan Karaman, Cenk Tosun

Yunanistan: Paschalakis, Valerianos, Siopis, Koulouris, Fortounis, Pelkas, Masouras, Mavrias, Kourbelis, Samaris, Koutris

MAÇTAN NOTLAR

Hazırlık karşılaşmasında Yunanistan ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı’nda 3 futbolcu, ilk kez A takım seviyesinde ay-yıldızlı formayı giydi.

Antalya Stadı’nda Yunanistan ile oynanan hazırlık maçına A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Uğurcan Çakır, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Nazım Sangare, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Cengiz Ünder, Yusuf Yazıcı, Cenk Tosun ve Kenan Karaman’dan oluşan ilk 11’i sahaya sürdü.

A Milli Takım’da kaleci Uğurcan Çakır ile savunma oyuncuları Umut Meraş ve Nazım Sangare, ilk kez ay-yıldızlı formayı terletti.

Karşılaşmada sakatlıkları bulunan Burak Yılmaz, Enes Ünal ve Emre Taşdemir’in yanı sıra, Mert Günok, Deniz Türüç, Dorukhan Toköz, Efecan Karaca, Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Ali Şahiner kadroda yer almadı