Türkiye'de araştırıldı. Korona virüs salgını ne zaman bitecek. İnsanlar korona aşısına güveniyor mu?

Türkiye'de araştırıldı. Korona virüs salgını ne zaman bitecek. İnsanlar korona aşısına güveniyor mu?
Türkiye'de korona virüsün ne zaman biteceği bu kez vatandaşa soruldu. Yapılan son anket sonuçlarına göre, Türk halkı salgının 2021'de biteceğine inanıyor. Vatandaşın 53.4’ü ise aşı çalışmalarına güvendiğini dile getiriyor.

Hürriyet gazetesinden Emre Eser'in haberine göre, araştırma şirketi ASG Global, Türkiye'de korona virüs salgının ne zaman biteceğini vatandaşa sordu.

12 ilde gerçekleştirilen araştırmaya göre vatandaşların çoğu salgının 2021 yılında biteceğine inanıyor. Katılımcıların yüzde 28.4’ü salgının aşının yaygınlaşması ile biteceğini, yüzde 24.2’si salgının hazirana kadar biteceğini yüzde 17.8’i ise yıl gelecek aralık ayında biteceğini söylüyor.

Salgının bir yıl sonra yani 2022’nin ilk aylarında biteceğini düşünenlerin oranı yüzde 9, 2022’nin ikinci yarısında biteceğini düşünenlerin oranı ise yüzde11.5 olurken hiçbir zaman bitmeyeceğini düşünenlerin oranı da yüzde 9.1 olarak gerçekleşti.

AŞIYA GÜVENİLİYOR MU?

Katılımcıların yüzde 53.4’ü dünyada gerçekleştirilen aşı çalışmalarına güven duyduğunu belirtirken güvensizlerin oranı yüzde 28, kararsızların oranı ise yüzde 18.1 oldu. Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 56.8’i Türkiye’de devam eden aşı çalışmalarına güven duyduğunu belirtiyor.