Türkiye'de korona virüs karantinası genişliyor

Türkiye'de korona virüs karantinası genişliyor
Türkiye'nin 14 iline ait bir çok ilçe, belde, mahalle ve mezralarında valilikler tarafından zorunlu karantina kuralları uygulanmaya başladı. Daha da artacağı tahmin edilen karantina uygulamalarının, genellikle İstanbul gibi büyük şehirlerden cenaze gibi sebeplerle gelenlerde virüse rastlanması sebebiyle alındığı öğrenildi.

Ülkemizde korona virüse karşı mücadelede önlemleri üst düzeye çıkardı. Virüs tedbirleri kapsamında bir çok belde, köy,mahalle ve mezralarda karantina uygulaması başlatıldı. Giriş ve çıkışların yasaklandığı sıkı tedbirlerin uygulandığı karantinaya alınan yerler şunlar : Sivas'ın Akıncılar, Koyulhisar ve Suşehri ilçelerine bağlı 5 köy yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Yozgat'ta merkeze bağlı Derbent köyü 29 Mart itibarıyla karantinaya alındı. Çanakkale'nin Çan ilçesinde karantina uygulaması başlatıldı. Eceabat'ta da ilçe dışından gelen herkese 14 günlük karantina uygulaması başlatıldı. Malatya'nın Darende ve Arapgir ilçelerinde iki mahalle karantinaya alındı.

Gümüşhane Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise şehir dışından gelen vatandaşlara yönelik tedbirlerin artırıldığı, Şiran ilçesinin Yukarı Kulaca köyünde karantina tedbiri alındığı bildirildi. Giresun'un Çamoluk ilçesinin Karadikmen köyünde karantina uygulamasına karar verildi. Çankırı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyünün karantinaya alındığı bildirildi. Kütahya'nın Simav ilçesi Yeşildere köyünde tespit edilen pozitif vaka nedeniyle karantina uygulanmaya başlandı. 

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Ilıcak Mahallesi ve Belliyurt mezrası karantinaya alındı. Van'da daha önce  İran sınırındaki Çaldıran,Han, Başkale ilçesinde Esenyamaç mahalleleri ile Çatak ilçesine Alacayer Mahallesi'ne bağlı Çemik ve Tellikaya mezraları karantinaya alınmıştı. 

Çankırı'da Şabanözü ilçesine bağlı Kamış köyü karantinaya alındı. Tunceli'nin Mazgirt ilcesine bağlı Geçitveren köyü 
Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı Köyü'nün dün itibarıyla karantina altına alındığını açıkladı.
Çorum'un Sungurlu ilçesi Oyaca köyünde Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyünde, şehir dışından cenazeye gelen bir kişinin dönüşte yaptırdığı testin pozitif çıkması sonrasında köye giriş ve çıkışlar geçici süreliğine durduruldu.
Kırklareli Valiliği Edirne'den gelen 487 düzensiz göçmenin 14 günlük zorunlu karantina altına alındığını açıkladı. Valilik ayrıca merkezde çalışan tüm personelin 14 gün boyunca evlerine gitmelerini yasakladı. 

Rize'de yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında merkeze bağlı Kendirli beldesi ile 4 köyün karantina altına alındığı bildirildi. İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, korona virüs tedbirlerinin artırıldığı belirtilerek, "İlimiz Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel korona virüs vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alınmıştır" ifadesine yer verildi. Trabzon'un Of ve Çaykara'ya bağlı iki mahallede 80'den fazla kişi karantina altına alındığı belirtildi.