Türkiye'nin gizli derin yazarı Fikret Bila faiz kararının arkasındaki gizli gerçeği açıkladı

Türkiye'nin gizli derin yazarı Fikret Bila faiz kararının arkasındaki gizli gerçeği açıkladı
Halk TV yazarı Fikret Bila, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası iktidara yüklendi. Bila, "İktidar, istikrarlı bir biçimde ülkeyi, Türkiye’yi yoksullaştırma politikası izliyor." dedi ve faiz kararın arkasındaki hesaplanan son noktayı açıkladı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faizi 100 baz puan indirerek yüzde 15''e çekti. Kararın hemen öncesinde 10,57 olan dolar/TL, karar sonrasında 11,31''i gördü.

Fikret Bila, "Yoksullaştırma politikası" başlıklı yazısında Merkez Bankası''nın verdiği faiz kararını değerlendirdi. Bila, Türkiye''yi yoksullaştırma politikasının izlendiğini ifade etti.

Faiz kararın arkasındaki hesaplanan son noktayı açıklayan deneyimli gazeteci, "İktidara göre lira değer kaybettikçe, Türkiye ucuz emek deposu haline geldikçe, yabancılar açısından cazip bir ülke haline gelecektir. Bu Türkiye’nin ihracatını artıracak ve cari fazla ortaya çıkacaktır. Cari fazla ortaya çıkınca döviz bolluğu yaşanacak, döviz bolluğu yaşanınca döviz fiyatlar, döviz fiyatları düşünce enflasyon da düşecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Bila''nın yazısının bir kısmı şu şekilde:

İktidar, istikrarlı bir biçimde ülkeyi, Türkiye’yi yoksullaştırma politikası izliyor.

Merkez Bankası dün aldığı talimat uyarınca faizi bir puan daha düşürüp yüzde 15 olmasına karar verdi.

Türk lirasının değerini biraz daha düşürdü. Dolar beklendiği gibi fırladı. Karar açıklandıktan sonra bu satırlar yazılırken 1 dolar, 11 lirayı bulmuştu. Türkiye biraz daha yoksullaştı.

Dolardaki artışın ithalata dayalı ürünlerde fiyat artışlarına yansımasıyla birlikte enflasyon biraz daha yükselecek. Türkiye biraz daha yoksullaşacak. Hayat daha da pahalı hale gelecek, geçinmek daha da zorlaşacak.

Yine benzine, motorine, LPG’ye, elektriğe, doğal gaza, ithal edilen ara malların fiyatlarına zam gelecek, sabit ve dar gelirli vatandaş zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla para ödemek, daha fazla borçlanmak zorunda kalacak, esnaf sattığı malı yerine koyamayacak, varsa cebinden harcamaya başlayacak. Dayanamadığı noktada kepenk indirecek.

İlgili Haberler