Türkiye'nin gözü kulağı Kabine toplantısında

Türkiye'nin gözü kulağı Kabine toplantısında
Brüksel’de gerçekleşen NATO Zirvesi nedeniyle ertelenen kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığından gerçekleşecek. Saat 15.00’de başlayacak toplantıda Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda kısıtlamaların esnetilmesi ele alınacak.

Kafe ve restoranların çalışma saati değişiyor mu

Korona virüs salgınıyla mücadelede gelinen son aşama bugün gerçekleşecek olan kabine toplantısında ele alınacak. Toplantıda son dönemde hız kazanan aşılama programı ve Haziran ayındaki kademeli normalleşme adımları değerlendirilecek.

Aşılama kapsamına alınacak yeni meslek ve yaş gruplarının hangileri olacağının yanı sıra, aşı tedarikinde son durum gibi konular da gündemde olacak.

İlk etapta özellikle Temmuz ayından itibaren, Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı, kafe ve restoranların faaliyet gösterdiği 07:00-21:00 saatlerinin esnetilip esnetilmeyeceği merak konusu.

Edinilen bilgilere göre, Pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağının kalkması yönünde bir eğilimin olduğu ifade edildi.

Erdoğan 31 Mayıs''ta Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimini açıklamış, "Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22:00 ile sabah 05:00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecektir. Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir" demişti.

ERDOĞAN KABİNEDEN ÖNCE KDV KARARINI AÇIKLAMIŞTI
Erdoğan, Antalya''da bir otelin açılışında yaptığı konuşmada, turizm sektöründe KDV desteğinin uzatılması konusunu pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı''nda tekrar masaya yatıracaklarını belirtmişti. Erdoğan, “Kabine toplantısının ardından turizmde KDV desteği konusunda müjdeyi vereceğim" şeklinde konuşmuştu.