Türkiye’yi bu güzel insanlar kurtaracak, bunu düşünene yapana helal olsun

Türkiye’yi bu güzel insanlar kurtaracak, bunu düşünene yapana helal olsun
Yaz aylarının gelmesi ve vatandaşların sahillere akın etmesiyle beraber belediyelerin yıllar önce gerçekleştirdiği “Engelsiz plajlar” tekrar gündeme geldi. Belediyelerin hayata geçirdiği bu projelerle engelli vatandaşlar artık hiçbir engel olmadan denizin keyfini doyasıya çıkarabiliyor.

Korona virüs salgınında uygulanan karantina sonrası yaz aylarının gelmesi ve yasakların gevşetilmesiyle vatandaşlar sahillere akın etti.

Vatandaşların sahillere akın etmesiyle beraber yıllar önce belediyeler tarafından gerçekleştirilen “Engelsiz plaj” projeleri tekrar gündeme geldi.

Hayata geçirilen bu projeler ile engelli vatandaşlar yıllardır hiçbir engel olmadan denizin keyfini çıkarabiliyor.

 

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkızı A.Ş tarafından hizmete açılan Kızkalesi ve Susanoğlu’nda hayata geçirilen plajda hummalı çalışmalar sonucu engellerin ortadan kaldırılmasıyla beraber engelli vatandaşlar denize girme imkanı elde ediyor.

mersin-engelsiz-plaj2-001.jpgmersin-engelsiz-plaj3-001.jpgmersin-engelsiz-plaj-001.jpg

Muğla Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Engelsiz plaj” projesi ise yıllar içinde hızla yayılmaya devam ederek 7 ilçede 15 plaja kadar yayıldı. Muğla Belediyesi tarafından özel şezlonglar ve özel soyunma kabini gibi imkanlardan da yararlanabilen engelli vatandaşlar sahillere engelli nakil araçları ile taşınıyor.

mugla-engelsiz-plaj-001.jpg

Antalya’da yıllardır denize uzaktan bakan vatandaşları deniz ile buluşturan “Engelsiz Plaj” projesi de vatandaşlara denizden rahatlıkla istifade etme olanağı tanıyor. Uzaktan baktıkları denize aralarındaki engellerin kaldırılmasıyla kavuşan vatandaşlar; asansör sistemi, tekerlekli sandalyeler için uygun platform, şezlong-şemsiye gibi imkanlardan yararlanabiliyor.

5d23280139683-001.jpgantalya-engelsiz-plaj3-001.jpgantalya-engelsiz-plaj-2-001.jpgantalya-engelsiz-plaj-001.jpg

Ordu’da Akyazı sahiline Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan platform ile başlatılan uygulama sonucunda vatandaşların denize girmesine imkan sağlandı.

ordu-engelsiz-plaj.jpgordu-engelsiz-plaj2.jpg

Alanya “Engelsiz Kent Alanya” sloganıyla faaliyete geçirilen “Engelsiz Plaj Asansörü” ile engelli vatandaşlar rahatça denize girebilme imkanı elde etti.

alanya-engelsiz-sahil2.jpgalanya-engelsiz-sahil.jpg