“Türkiye’yi zavallı duruma düşürdüler”

“Türkiye’yi zavallı duruma düşürdüler”
Ekonomist Emin Çapa, Türkiye’nin ekonomik olarak zavallı bir duruma düşürüldüğünü söyledi. Çapa, Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın “Nisan ayında her şey düzelecek” yönündeki açıklamaları için ise, “Elini tutan mı var kardeşim?” ifadelerini kullandı.

Ekonomist Emin Çapa, Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi isimli programa konuk oldu. Çapa, Türkiye’nin küçülme dönemine girdiğini, acilen yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

“Demokrasi ve insan hakları konusunda reformlar gerçekleştirilmezse, Türkiye uzun vadede sıkıntı yaşar” ifadelerini kullanan Çapa, Hükümeti, son 10 yıllık ekonomik faaliyetleri üzerinden değerlendirilirse, başarısız olarak tanımlanabileceğini ifade etti.

“BU NASIL BİR EKONOMİ ANLAYIŞI?”

Her yıl 500 bin gencin hayata atıldığına vurgu yapan Çapa, “En az üç çocuk yapın, diyorsanız, bunu da düşünmeniz gerekir. Aslında emlak sektörü doymuş değil. Ancak insanlar konut alacak paraya sahip değiller. Dolar konusuna gelecek olursak, ‘Morgan’a ya da başka bir bankaya soruşturma açıyoruz’ açıklaması bir aczin göstergesidir. Türkiye’nin nasıl zavallı bir duruma düşürüldüğünün göstergesidir. Banka bir rapor yazmış, bu da dolar kurunu zıplatmış. Bu nasıl bir ekonomi anlayışı, bu nasıl bir güçlü Türkiye anlayışı ki, bir cümle ile kurlar zangır zangır titriyor” diye konuştu.

“HER SEÇİM ÖNCESİ PETROL BULUNUYOR”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, “Nisan’dan sonra her şey çok güzel olacak” şeklindeki açıklamalarına da değinen Çapa, olası müdahalelerin her zaman yapılabileceğini belirtti ve şunları söyledi: “Neden her seçim öncesi petrol bulunuyor, her seçimden önce orta mesafeli yolcu uçağı ya da savaş uçağı yapılıyor da seçimden sonra unutuluyor? Elini tutan mı var kardeşim? 5 yıl önce yapaydın. 2 yıl önce yapaydın. Şubat’ta yapaydın?”