Türkmen lider Erşat Salihi kötü haberi verdi! Kerkük'ün peşmergeye verileceği kesinleşti

Türkmen lider Erşat Salihi kötü haberi verdi! Kerkük'ün peşmergeye verileceği kesinleşti
Irak Türkmen Cephesi eski Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi'den Kerkük'le ilgili dikkat çeken bir mesaj geldi.

Salihi, Peşmerge''nin yeniden Kerkük''e yerleşeceğini belirtti ve Bağdat hükümetine çağrıda bulundu. 

"Kerkük’e Peşmerge’nin dönüşü, eski günlere döneceğimizin habercisidir" diyen Salihi "Kerkük’teki seçim sonuçları, Kerkük’ün demografik yapısının değişmesine vesile olmamalıdır. Bağdat hükümeti, Kerkük’ü siyasi çıkarlarına alet etmemelidir" ifadelerini kullandı. 

İşte Salihi''nin Kerkük''le ilgili mesajı:



NE OLMUŞTU?

AKP’nin baskıları sonucu Irak Türkmen Cephesi (ITC) başkanlığını bırakan Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, yaptığı açıklamada Peşmergenin Kerkük’e dönmesini kabul etmeyeceğini bildirmişti. Salihi paylaşımında “Başbakan Kazımi’nin Erbil ile anlaşması üzerine, Peşmerge’nin Kerkük’e dönmesini şahsım olarak asla kabul etmedim ve etmeyeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Salihi, Türkmen siyasetçilerin sessizliğine vurgu yaparak paylaşımının devamında “Ancak bizi şaşırtan, Türkmen siyasetçi ve partilerin bu duruma sessiz kalmasıdır” demişti. Gerçekten de Türkmen siyasiler sessiz kalmış, konu Türkiye’de neredeyse hiç gündeme gelmemişti.

 


 

 

İlgili Haberler