"Türkmenler üzerinde oyun oynanıyor"

"Türkmenler üzerinde oyun oynanıyor"
Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, "Musul operasyonu devam ederken Havice'nin de kurtarılması gerekirdi. Bu yapılmış olsaydı IŞİD, Kerkük'e giremezdi" dedi.

Yeniçağ/Fatih Erboz

IŞİD bahanesi ile bir grup PKK'lının Süleymaniye'den Kerkük'e girişine izin verildiğini ifade eden Salihi, Kerkük'te Türkmenlerin panik içinde hayatlarını devam ettirdiğini söyledi. Erşat Salihi şunları kaydetti: "Türkmen şehirlerinde durum vahim. Özellikle Kerkük'te IŞİD'in terör saldırıları olabilir korkusu hakim. Musul, Telafer ve Sincar bölgesinde PKK koridoru kurulmak isteniyor. Türkmen şehirlerinde haritalar değiştirilmek isteniyor. Böyle bir durum olursa bundan sadece Türkmenler değil, İran da, Türkiye de, Suudi Arabistan da etkilenebilir."

Telafer kurtarılmalı

Terör örgütü PKK'nın Türkmen topraklarını ele geçirmek ve buralara yerleşmek istediğine dikkat çeken Salihi, Türkmenler üzerinde oyun oynandığına vurgu yaptı. Salihi şöyle devam etti: "Terör örgütü PKK şu anda Sincar bölgesinde bulunuyor. Musul operasyonunu da istismar ederek belki de ilerleyen günlerde Telafer'e de saldırı düzenleyebilir. 'Telafer'i kurtarıyoruz' bahanesi ile böyle bir adım atabilir. Bu bölgede PKK'nın bir koridor kurması, Türkmen coğrafyasını olumsuz etkiler. PKK'nın Türkmen bölgelerinde olması Türkmenler ve Kürtler arasındaki ilişkileri zedeleyebilir. Biz de bunun olmasını istemiyoruz. Türkmenler olarak aynı topraklarda yaşadığımız Kürtlerle iyi ilişki içinde olmayı tercih ettik. Terör örgütü PKK'nın bölgede toprak elde etmek ve Türkmen coğrafyasına yerleşme gibi planları var. Bunun önüne geçilmesi gerekir. Telafer, Telafer halkı tarafından bir an önce kurtarılmalıdır."