Türkmenlere yardım skandala dönüştü!

Türkmenlere yardım skandala dönüştü!
Yurdun dört bir yanından Türkmenler için toplanan gıda ve giyim eşyaları, Yayladağı’nda heba edildi

Stadyum kenarında biriktirilen ve aylarca üzeri açık bir şekilde bekletilen yardım malzemeleri kullanılmaz hale gelince çöpe atıldı. Yenileri ise ilçedeki tuhafiye dükkanlarında 5-10 TL’ye satışa çıktı.

 

Türkmenlere yardım skandala dönüştü!

Gönderilen malzemelerin bir kısmının ‘işe yaramaz’ düşüncesiyle çöpe atıldığı, bir kısmının ise tuhafiyelerde 5-10 TL arası fiyatlarla satıldığı öne sürülüyor.

Suriye’nin Türkmenlere yönelik saldırıları üzerine yüz binlerce Suriyeli, Türkiye’ye sığındı. Özellikle son zamanlarda Rus güçlerinin destekleriyle Türkmen Dağı’na yönelik saldırılar üzerine bölgede bulunan Türkmenler sınırın kuzeyinde bulunan Türkiye’ye akın etti. Bunun üzerine yurdun dört bir yanından düzenlenen kampanyalarla Türkmenlere gıda, giyim ve eşya yardımı yapıldı. Bu yardımların Yayladağı’nda heba edildiği öne sürülüyor. Çok sayıda TIR ve kamyonlarla ilçeye gönderilen yardımlar, kaymakamlık koordinesinde İlçe Stadyumu’nun kenarında bir yere biriktirildi. Aylarca bu alanda üzeri açık bir şekilde bekletilen yardım malzemelerinin üzerine yağmur yağdı. Zaman zaman bazı insanların gelip kaliteli buldukları elbiseleri seçmelerinin ardından kalan malzemelerin Parpuzluk mevkiindeki çöplüğe atıldığı iddia ediliyor. Kıyafetleri inceleyen bir avcı, elbiselerin yeni olduğunu ve neden atıldığını anlamadığını anlattı.

Bazı vatandaşlar ise yurdun dört bir yanından gönderilen kıyafetlerin ilçede tuhafiye dükkanlarında 5-10 TL arası fiyatla satıldığını ileri sürdü.

Tepki gösterdiler

Yetkililere tepki gösteren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, şunları anlattı: “İnsanlarımız buradaki mağduriyet üzerine belki de çocuğunun boğazından keserek buraya yardım göndermiş. Türkmen kardeşlerimiz zorlu kış şartlarında mağdur olmasınlar diye belki de kendi üzerilerindeki elbiseleri kolilere koyarak güvendikleri kişilere vermiş. Ama gelin görün ki Yayladağı’nda bu yardımların Türkmenlere ne kadar iletildiği meçhul. Stadyumun kenarında biriktirilen yardımlardan işe yarayanlarını bazı insanlar gelip seçerek götürdüler. İşe yaramaz diye bıraktıkları giyim yardımları ise Parpuzluk mevkisindeki çöplük alanına atılmış. Bunlar milli servet. Sorumlular hakkında işlem başlatılması gerekir.”

Saldırılar sürüyor

Bu arada, Esad’a bağlı birlikler ile muhalifler arasında şiddetli çatışmaların sürdüğü bildirildi.  Çatışmaların Türkmendağı’nın güneyinde bulunan Burc el Kasab Tepesi çevresinde yoğunlaştığı belirtildi. Esad’a bağlı birliklerin bölgeyi top atışına tutarken, Rus savaş uçaklarının da havadan Türkmlenleri bombaladığı kaydedildi.

Bölgedeki patlama seslerinin Yayladağı ilçesinden de duyulduğu belirtiliyor. Türkmendağı’nın güneyinde bulunan ve birkaç gün önce Esad güçlerinin reline geçen Burc el Kasab Tepesi, birçok Türkmen köyü ve Cebel Ekrad’a hakim konumda olması dolayısıyla stratejik önem taşıyor. Eğer burası ele geçirilirse, Türkmenlerin büyük kayıp vereceği belirtiliyor. Bu nedenle Türkmenlerin burayı ellerinde tutmak için büyük mücadele verdiği kaydedildi.