Türk'ten Fransız polise tarihi ayar

Türk'ten Fransız polise tarihi ayar
Fransa'da Türk dönerci ile trafik polisi arasında yaşanan diyalog gündem oldu.

Fransız polisinin, Fransa'da dönerci dükkanı işleten bir Türk'le girdiği 'hijyen' diyaloğu her iki ülkede de günün konusu oldu.

Durduğu kişinin Türk olduğunu ve dönerci dükkanı işlettiğini öğrenen Fransız polis, "Dönerci dükkanları hijyenik olmuyor, asla oradan bir şeyler yemem" dedi. Bunun üzerine dönercilerin son derece hijyenik olduğunu belirten Türk dönerci, temizlik konusundaki eleştiriyi kabul etmeyere, Fransız polisiyle parfğm polemiğine girdi.

O görüntüler sosyal medyada en çok izlenenler arasına girdi.

POLİS DERNEĞİ: "VİDEODAKİ POLİS ÜNİFORMASI, YELEĞİ VE KELEPÇE GERÇEK DEĞİL"

Fransız MPC polis derneği sosyal medyada yaptığı detaylı açıklamada söz konusu olayın "polis nefretini artıran" bir kurgudan ibaret olduğunu uyarısında bulundu.

Dernek, öncelikle polisin giydiği üniformanın mevcut olmadığına dikkat çekiyor. Ayrıca açıklamaya göre, yeleğin yeni olması, ceplerinin tamamen boş olması ve normalde yelekte bulunan polis radyosunun olmamasının, "polisin" komedyen olduğu tezini güçlendiriyor.

Videonun sonundaki görüntülere yansıyan kelepçelerin de hiç gerçekçi durmadığı vurgulanıyor.

Ayrıca Fransa’da bir polisin tek başını bu şekilde iki kişiye müdahale etmesinin prosedüre aykırı olduğunu vurgulanıyor.

Açıklamanın sonunda, polis derneği bu gibi şüpheli videoları yaymadan önce kaynağının özenle araştırılması gerektiği uyarısında bulundu.

Kamera şakaları ve rap şarkılarıyla gündeme gelen Mehmet Yıldız kimdir?

Videonun kısa zamanda viral olmasıyla "Fransız polise" cevap veren genç gurbetçinin tanındık bir isim olması şüphe uyandırdı.

Kendini "komedyen ve rapçi" olarak tanımlayan Mehmet Yıldız’ın Facebook sayfasının yaklaşık 165 bin takipçisi var. Türkiye, Yıldız'ı ilk kez "Yeteknek sizsiniz" yarışmasındaki komik diyaloglarıyla tanımıştı.