‘Böcek’ yakınmasına CHP’den sert tepki!

‘Böcek’ yakınmasına CHP’den sert tepki!
‘Böcek’ yakınmasına CHP’den sert tepki!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ofisinde ‘böcek’ bulunduğunu açıklamasının ardından M. Ali Şahin ve Bülent Arınç

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ofisinde ‘böcek’ bulunduğunu açıklamasının ardından M. Ali Şahin ve Bülent Arınç’ın yasa dışı dinlemenin kötülüğünden dem vurması, ana muhalefetin ağır eleştirilerine neden oldu...

 

 

İktidar, nasıl “mağdur” rolü oynar!
Bir TV dizisine tepki, ardından ‘kuvvetler ayrılığı’ polemiği derken, AKP iktidarının bu kez de ‘böcek’ konusunu ortaya atıp mağdur rolüne soyunması, CHP’yi çileden çıkardı. Başbakan Erdoğan’ın ofisinde dinleme cihazı bulunduğunu açıklaması sonrası partinin 2. adamı M.Ali Şahin ve hükümetin 2. adamı Bülent Arınç’ın açıklamalarına sert tepki geldi.


 

Acze ve itirafa bakın, fetret hali!
CHP’li Atilla Kart, Başbakan Erdoğan’a ağır eleştiriler yöneltti: Türkiye’nin Başbakanı ’yasa dışı yollarla izlendiği ve görüntülendiğinden endişe eder’ hale gelmiştir. Acze ve itirafa bakar mısınız? Bu tablonun müsebbipleri, şikayetçi konumuna girmeye çalışıyor. Tam anlamıyla bir sorumsuzluk ve fetret hali. Sorumluluğunu gizleyebileceğini zanneden bir diktatör zafiyeti!


 

Niye hiç şüpheli yakalamadınız?
CHP’li Gürkut Acar ise Erdoğan’a ilginç sorularla dolu bir önerge verdi: Başbakan’ın hali buysa vatandaşların güvenliği nasıl sağlanacak? Teknik olanaklar mı, deneyim mi yetersiz? Yasa dışı telefon kayıtlarını seçim meydanlarında kullanmanızın, bu olayların artmasında etkisi oldu mu? Şimdiye dek kaç böcek çıktı? Kimse yakalanamadıysa gerekçesi nedir?

 

 

“Sorumluluk bilmeyen
diktatör yetersizliği!”
Başbakan Erdoğan’ın ofisinde dinleme cihazı bulunduğunu açıklamasına bu sözlerle yüklenen CHP’li Kart, “Acze ve itirafa bakın. Tam anlamıyla fetret hali” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki evinde dinleme cihazı bulunduğunu açıklamasının ardından, Bilişim Polisi iniceleme başlatırken, Erdoğan’ın açıklamalarına tepki geldi. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Erdoğan’ın kendi eseri olan “Bürokratik Oligarşi” tarafından kuşatıldığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakan’ı ’yasadışı yollarla izlendiği ve görüntülendiğinden’ endişe eder hale gelmiştir. Acze ve itirafa bakar mısınız? Bu tablonun müsebbibleri, şimdi şikayetçi konumuna girmeye çalışıyor. Tam anlamıyla bir sorumsuzluk ve fetret hali. Kendi sorumluluğunu idrak edemeyen, gizleyebileceğini zanneden bir diktatör zaafiyeti ve yetersizliği” dedi. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar da, Erdoğan’a, “Bugüne kadar çalışma yerlerinizde kaç böcek çıktı” diye sordu. Acar, Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, “Dinlendiğinize ilişkin açıklamalar, yasadışı dinleme kayıtlarının kamuoyuna yansıması konusunda yeni bir dalganın yaşanacağı kaygısı yarattı” diyerek şu sorulara yanıt aradı:

 

Soru önergesi
 “Adli makamlar, 2006-2012 döneminde yıllara göre kaç kişi hakkında dinleme kararı verdi, kaç kişinin telefon dinlemesi ve teknik takibi gerçekleşti. Adalet Bakanlığı müfettişlerince son 5 yılda kaç dinleme kararı verildi, bunların kaçı hakim ve savcılar hakkında. Yasadışı dinleme iddialarıyla ilgili kaç kişi hakkında soruşturma açıldı, kaç kişi yargılandı, kaç kişiye ne kadar ceza verildi, bu kişilerin kaçı kamu görevlisi. İstihbarat örgütlerinin teknik olanakları mı, deneyimi mi yetersiz kalıyor. Bugüne kadar çalışma yerlerinizde kaç böcek çıktı. Kimse yakalanamadıysa gerekçesi nedir. Yasadışı telefon kayıtlarını seçim meydanlarında kullanmanızın, bu olayların artmasında etkisi oldu mu. Başbakan’ın iletişim güvenliğinin olmadığı bir ülkede, vatandaşların iletişim güvenliği ve özgürlüğü nasıl sağlanacak.”

 

Canlı yayında söyledi
Başbakan Erdoğan, önceki gün katıldığı bir televizyon programında kendisinin de dinlendiğini, “Evimin altındaki ofisimde dinleme cihazı bulundu” sözleriyle açıkça dile getirmişti. Erdoğan’ın Ankara Keçiören’deki evinde şubat ayında yapılan aramada, dinleme cihazları bulunmuştu. Başbakan’ın AKP Genel Merkezi’ndeki makam odası ile Meclis’teki makam odasında da iki farklı dinleme cihazı tespit edildiği öne sürülmüştü. Ekim ayındaki aramaların ardından Başbakan’ın Meclis’teki odasında geniş çaplı bir tadilat yapılmıştı. Başbakanlık koruma ekibinin tepeden tırnağa yenilenmesinin de bulunan böceklerle bağlantısı olduğu iddia edilmiş, Ankara Başsavcılığı’nın kapsamlı bir soruşturma başlatmış, böcekler Ankara Emniyeti Bilişim Şubesi’nde incelemeye alınmıştı.