TÜSİAD herkesin korkup da söyleyemediğini AKP'ye söyledi. Ekonomideki gerçek durumu açıkladılar

TÜSİAD herkesin korkup da söyleyemediğini AKP'ye söyledi. Ekonomideki gerçek durumu açıkladılar
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Toplantısı'nda "Dünyada hem en yüksek enflasyona hem de son derece yüksek risk primine sahip ülkeyiz, bunun sürdürülemez olduğunu ve hızla rasyonel politikaları dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Fakirleşerek büyüyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Toplantısı''nda açıklamalarda bulundu.

Türkiye''nin fakirleşerek büyüdüğünü belirten Turan, rekabetçi kur ve cari fazla politikalarının günümüze uyumlu olmadığını belirten Turan "Artan risk seviyesi sürdürülemez, geleneksel politikalara dönmeliyiz" ifadelerin kullandı.

Turan''ın açıklamalarından satır başlarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Dünyada hem en yüksek enflasyona hem de son derece yüksek risk primine sahip ülkeyiz, bunun sürdürülemez olduğunu ve hızla rasyonel politikaları dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Fakirleşerek büyüyoruz.

"TÜFE 3 HANEYE GİDİYOR"

Enflasyonla mücadele dünya faiz artırırken biz tersi bir politika izliyoruz. TÜFE 3 haneye gidiyor, izlenen ekonomi politikaların yarattığı politikalarda gelirler hızla eriyor.

Rekabetçi kur ve cari fazla politikaları günümüze uyumlu değil ve istenilen sonucu vermiyor. Artan risk seviyesi sürdürülemez, geleneksel politikalara dönmeliyiz. İzlenen ekonomi politikalarıyla gelirlerimiz eriyor"

İlgili Haberler