TV ekranında bir kendini bilmez

Meydan okuyanlara bakıyorum da, sadece meydan okuyorlar. Ömer Lütfü Avşar'a, gazeteci Necdet Saraç'tan başka kimse karşı çıkmadı. Öte yandan CHP milletvekillerini hemen her ekranda görüyoruz. Ordu ilinin en çok çalışanı Dr. Mustafa Adıgüzel!

Bu arada Barış Yarkadaş, İsmail Saymaz ve Aytun Erçel'in tatlı çekişmeleri de akla yatkın.

En önemlisi, İsmail Saymaz, kanal kapattırmazsa nereye çıkarsa çıksın ilgiyi topluyor.

TELE 1'deki Mercek'in yıldızları ise mutlaka Barış Doster ve Mithat Baydur olmaktalar.

Elif Tataroğlu mantığı sağlamlardan. Ağzı da güzel laf ediyor.

Utanmaz ve nankör

Global TV'de sinir bozucu bir didişmeye tanık olduk. Ertuğrul Akar diye bir kendini bilmezin "Kemalizm demek, ezmek demektir" lafını sela verilene kadar unutmayacağım.

Bu ne hadsizlik, bu ne utanmazlık?..Tabii memleketi böylesi kafalara teslim edenlere de saygılar.

İttifak için hesaplar

Ankara'dan yansıyan kulis haberlerine göre İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi arasında gerçekleşecek bir seçim ittifakının hesapları yapılmakta... CHP'nin böyle bir ittifakta yer alıp almamasının ne getirip götüreceği de siyasi kulislerde konuşulmakta. Matematiksel olarak CHP bu ittifakta yer almasa da farketmiyor. Ancak seçime ittifaklı veya ittifaksız girişin Meclis aritmetiğine nasıl yansıyacağı konusu araştırılıyor.

Erdoğan kaybediyor

Bu arada kamuoyuna açıklanan son anketten bahsetmek istiyorum. Anketin sonucuna göre yapılacak başkanlıkseçiminde Türkiye'yi de İstanbul'u alan Ekrem İmamoğlu alacak.

Buna göre yüzde 50+1 formülünden Tayyip Erdoğan çıkamayacak. Çünkü yüzde 37.8'de kalıyor. Ankete göre Doğu Anadolu başta, İstanbul dahil Erdoğan'ın gerekli oranı yakalaması mümkün değil.

ABD'nin kalleşliği

Suriye'deki PKK/KCK'ya ilk dikkati çeken Sinan Oğan olmuştu. Bu bölgedeki savaş ancak, bu yanlışlığa son vermekle biter. Bir başka saldırıya, İdlib'de uğranıldı. Erdoğan hâlâ 'ya halledilir, ya da hallederiz' demekle her şeyin çözüleceğine inanıyor. Ama ABD yönetimi son olarak YPG/PKK'ya 400 milyon yardım göndermeyi ihmal etmiyor. Sorsanız, "insani yardım" fakat içinde bomba keşif ve parmak izi takip cihazları gibi askeri amaçlı ne ekipmanlar yok ki?..

Korana aşısı çare olacak mı?

Günlük hayatta normalleşme çabaları ne kadar teşvik edilse de gittikçe ağırlaşan korona virüs tablosu insanları endişelendirmeye devam ediyor. Bu şartlar karşısında okulların nasıl açılacağı da merak konusu!

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'nun ABD'de kullandığı maske, Trump'ın hastalığı ve Rus aşısı yine tartışma konusu olmaya devam ediyor. Rus aşısı hayatın içinde, iki alana bir bedava!

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanın selamete ermesi için üç şey gereklidir:

Neye inanacağını bilmek, neye istek duyacağını bilmek ve ne yapacağını bilmek. Aquinolu Thomas

 

Yazarın Diğer Yazıları