Twitter bot hesaplarına yeni düzenleme getirdi

Twitter bot hesaplarına yeni düzenleme getirdi
Twitter bot hesaplarına yönelik yeni bir düzenleme getirdi. Bu düzenleme ile birlikte iyi ve kötü amaçlı botlar birbirinden ayrılıyor.

İyi ve kötü birbirinden ayrılacak

Shift Delete’te yer alan habere göre, Twitter, otomatik bot etiketlerinde olduğu üzere kendi kendini tanımlamayı sağlayan yeni bir etiket sistemini test ettiğini duyurdu. Şirket iyi amaçlı botlarla uyumluluğu artırmanın ve takipçilerine güven ortamı sunmayı amaçlıyor. Bu noktada kullanıcıların insan ve otomatik hesapları ayırt etmesine olanak tanıyor.


Sosyal medya hizmeti bu düzenlemeyi hava durumu gibi günün belirli saatlerinde otomatik tweet atan sayfalara yönelik hazırlıyor. Yeni özellikle birlikte artık geçen yılki bot hesaplarının kendilerini bu yönde tanımlaması gerekiyor.

KULLANICILARLA HESAP ARASINDA GÜVEN ORTAMI OLUŞUYOR
Twitter test ettiği bu özellikle bot hesabına sahip olan kullanıcının kendisini gerçekten tanımlamasını istiyor. Şirket, bot hesaplarına örnek olarak aşı randevularını bulmaya yardımcı ve afet erken uyarı sistemi botlarını gösterdi. Bir hesap farklı bir içerikteki bilgileri paylaşmak için otomatik tweet gönderdiğinde, etiketler spam içerikli botlarla iyi amaçlı olanları ayırmanıza olanak tanıyor. Böylece kullanıcılarla hesap arasında bir güven ortamı oluşuyor.

YIL SONUNA KADAR TÜM BOT HESAPLARININ GELİŞTİRİCİLERİNE AÇIK OLACAK
Şirket etiketlerin başlangıç olarak 500‘ün üzerinde geliştirici hesabına dağıtılacağını açıkladı. Bu yılın sonuna kadar da tüm bot hesaplarının geliştiricilerine açık olacak. Şu anda etiketi kullanmanın pek gerekli olmadığının altını çizdi. Ancak ilerleyen süreçte uygulanmadığı takdirde bunun güncellenmiş Twitter politikasının ihlali olacağını belirtti.
Twitter bot hesapları konusundaki politikasında şu sözlere yer verdi: