Twitter’ın CEO’su ve Elon Musk arasındaki tartışma bitmiyor. Anlaşma olmayacak mı?

Twitter’ın CEO’su ve Elon Musk arasındaki tartışma bitmiyor. Anlaşma olmayacak mı?
Twitter CEO'su Parag Agrawal ve Tesla ile SpaceX'in sahibi Elon Musk arasındaki "sahte hesap" tartışması bitmiyor. Musk dün Twitter hesabından, Twitter'da yer alan "sahte hesapların" gerçek sayısını açıklamıştı. Agrawal karşı çıktı.

Elon Musk geçtiğimiz günlerde tam da almakta olduğu Twitter''ın içerisinde yer alan sahte hesap sayısının kendisine net olarak söylenmediği gerekçesiyle satın alma işlemini ertelediğini duyurmuştu. Dün de kendi hesabından yaptığı açıklamayla Musk, Twitter''ın kullanıcılarının 5''te 1''inin sahte olduğunu iddia etmişti ve veriler yayınlamıştı.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Twitter CEO’su Parag Agrawal konuya ilişkin uzunca bir açıklama yaptı. 

Agrawal, spamların insanların deneyimini zedelediğini, dolayısıyla da işlerini bozduğunu söyledi. Bu nedenle de spamları olabildiğince en aza indirmek için her gün çalışmaya devam ettiklerini vurguladı. Agrawal, spamların insan ve otomasyon kombinasyonuyla olabildiğini ve bu nedenle karmaşık ve tespit edilmesinin zor olduğunu da açıkladıktan sonra her gün 500 binden fazla spam hesabı kapattıklarını paylaştı. 

Ayrıca Agrawal Twitter’da sahte hesapların nasıl tespit edildiğini de açıkladı: 

Captcha ve insan doğrulaması yöntemleriyle sahte hesaplar tespit ediliyor. Spam hesapların oranıysa rastgele seçilen binlerce Twitter hesabı üzerinde elle, yani bir insan tarafından yapılan incelemelerle hesaplanıyor.

Agrawal, bu inceleme sürecinde Twitter kurallarının ve hem halka açık hem de gizli verilerin kullanıldığını belirtti. Bu metodolojiyle yapılan incelemelerde son hesabın %5 olduğunu belirtti. Parag, bunun ardındansa tartışma yaratan bir ifadeye yer verdi. Hesaplamayı Twitter dışında kimsenin yapamayacağını söyleyen Agrawal''a Musk''tan yanıt gecikmedi.

Tek emojiyle Agrawal''a yanıt veren Musk konunun takipçileri tarafından "acaba hakaret mi ediyor" veya "dalga geçmeye mi çalışıyor" diye düşünmeye başladı.

İŞTE ELON MUSK''IN BU AÇIKLAMARA YANIT OLARAK ATTIĞI EMOJİ:

Ayrıca Twitter''ın CEO''suna Musk şu soruları da yöneltti:

Peki, reklamcılar paralarının karşılığında ne aldıklarını nasıl biliyorlar? Bu, Twitter''ın finansal sağlığı için esastır.

Twitter''ın iddiasının 4 katı olsa da %20''lik sahte/spam hesap oranı çok daha fazla olabilir. Benim teklifim Twitter''ın SEC belgelerinin doğru olmasına şartlıydı. Dün Twitter CEO''su açık bir şekilde (oranın) %5''den düşük olduğuna dair kanıtı göstermeyi reddetti. Bu anlaşma (kanıt gösterene kadar) ilerleyemez.

İlgili Haberler