Kürtçülük yapan Nihat Doğan'a MHP'den tepki

Kürtçülük yapan Nihat Doğan'a MHP'den tepki
Malazgirt Zaferi'ni Kürtlerin kazandığını iddia eden Nihat Doğan'a tepki gelmeye devam ediyor.

Malazgirt Zaferi paylaşımlarıyla kamuoyundan büyük tepki çeken Nihat Doğan''a, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yaşar Kaba''dan şok bir tepki geldi.

25 Ağustos tarihinde Twitter''dan yaptığı paylaşımda, "Siz orta Asya’da ok atmayı öğrenirken, Mardinli Amed’li Kürt’ler o topraklarda onbinlerce yıl önce, insanoğlu birbirileri ile daha iyi anlaşabilsin diye, bugün ki; medeniyetin temellerini atmışlardı. Medeniyeti kuran Kürtlerdir. Size tarih öğreten tarih hocanızı sevsinler" ifadelerini kullanmıştı.

Bu paylaşın ardından Doğan, kamuoyundan sert tepkiler alırken, son olarak MHP İstanbul il Başkan Yardımcısı Yaşar Kaba şok eden bir tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından "Türk düşmanı Nihat, fazla açılma boğarlar" paylaşımını yapan Kaba, Nihat Doğan''a tepki gösterdi.

Nihat Doğan, bugün bu paylaşımda bulunarak, "İstanbul il başkan yardımcınız beni boğmakla ölümle tehdit ediyor. Gökhan bey Kürt ölür Kürt eğilmez Yumruk yapılmış el her daim Boğmak öldürmek tehdit etmekten başka hiç bir vasfı olmayan bu adam partinize yakışıyor mu ? syn @dbdevletbahceli" açıklamasında bulundu ve Devlet Bahçeli''ye bu soruyu sordu. 

MHP''li Kaba, bu paylaşımı da alıntılayarak, "Nihat fazla zorlama dingili kırarsın" dedi.

NE OLMUŞTU?

Türklere Anadolu''nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi''nin 950. yıl dönümü yurdun dört bir yanında kutlanırken, Türkücü Nihat Doğan''ın yaptığı bir paylaşım dikkatleri çekmişti. 

Doğan daha önce, Twitter hesabından "Malazgirt Zaferi Türk zaferi değil. Türk ve Kürtlerin zaferidir. Alparslan''ın cihad çağrısına dönemin Kürtleri Med İmparatorluğu, 10 bini atlı olmak üzere 40 bin kişi ile katılmıştır. Türklere Anadolu''nun kapılarını açan da Kürtlerdir. Yalan tarihin kölelerini azad edeceğim" şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

İlgili Haberler