Twitter, Elon Musk’a ayrıcalık uygulayacak mı?

Twitter, Elon Musk’a ayrıcalık uygulayacak mı?
Twitter'a hissedar olan Elon Musk, Twitter'a bir "düzenleme butonu" getirmek istediğini açıklamıştı. Ancak bu düzenleme kabul edilmedi. Hissedar olduğu için Elon Musk'a bir ayrıcalık sağlanır mı sorusu akıllara gelirken Twitter sözcüsü konuya dair açıklama yaptı.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Twitter’ın yüzde 9.2’lik hissesini satın alarak şirkete ortak olmasından sonra, kullanıcıların aklında Elon Musk ile ilgili onlarca soru işareti belirdi. Twitter yönetim kuruluna gireceği ifade edilen Elon Musk’a ayrıcalık uygulanacağı iddiası şirketi karıştırmış durumda.

Elon Musk’ın Twitter hissesi satın almasıyla ilgili konuşan şirket sözcüsü Adrian Zamora, yönetim kurulunda yer almasına rağmen Elon Musk’ın özel muamele görmeyeceğini doğruladı. Zamora’ya göre Twitter, “politikaların ve kuralların uygulanmasında tarafsızlığa bağlı kalacak”.

TWİTTER YÖNETİMİNE KATILAN ELON MUSK AYRICALIK GÖRMEYECEK

Twitter’da 80 milyondan fazla takipçiye sahip olan Elon Musk, sosyal ağda herhangi bir ayrıcalığa sahip olmayacak. Şirket politikalarının ve kurallarının geliştirilmesinde ve uygulanmasında tarafsız olacaklarını söyleyen sözcü, Musk’ın herkesle aynı Twitter kurallarına tabi olacağını ifade etti.

Ayrıca Musk’ın platform üzerindeki etkisinden de bahseden sözcü, yönetim kurulunun Twitter politikaları hakkında karar verme yetkisine sahip olmadığını hatırlattı. Ancak yine de yönetim kurulundaki isimlerin, politikalara rehberlik etme ve geri bildirim sağlama hakkı bulunuyor.

Adrian Zamora, eğer ihtiyaç duyulursa Elon Musk’ın hesabını yasaklayabileceklerini veya askıya alabileceklerini doğruladı. Twitter sözcüsü şu ifadeleri kullandı:

“Politika kararlarımız kurul veya hissedarlar tarafından belirlenmez. Her zaman olduğu gibi, kurulumuz hizmetimiz boyunca önemli bir danışmanlık ve geri bildirim rolü üstlenmekte. Günlük operasyonlarımız ve kararlarımız yönetim ve Twitter çalışanları tarafından alınmaktadır.”

Twitter’ın en büyük hissedarı olan Tesla ve SpaceX CEO’su, yine de şirket üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak gibi görünüyor. Her ne kadar yönetim kurulu günlük politikaları belirlemese de, şirket içi kararları onaylamak ve şirket performansını takip etmekten sorumlu.

Ayrıca daha önce Twitter CEO’su Parag Agrawal’dan Elon Musk ile ilgili bir açıklama gelmişti. Musk’ın 2. sınıf bir yönetici olacağını ifade eden CEO, şirket kararlarını kurul halinde alacaklarını dile getirdi.

İlgili Haberler