Twitter yönetimi mavi tik almayı durdurdu

Twitter yönetimi mavi tik almayı durdurdu
Twitter onaylı hesap statüsü uygulamasını durdurdu.

Karakter limitli sosyal medya uygulaması Twitter, hesap onaylama uygulamasını bir kez daha askıya aldı.

Bilindiği üzere 2017 yılında Twitter yönetimi tarafından açıklanan ve bazı kullanıcıların fark edilebilirliği ve güvenliği açısından “mavi tik” ya da “onaylı hesap” uygulamasına bireysel olarak başvurulabiliyor ve kullanıcılar belirli kriterleri karşılıyorsa onaylı hesap statüsüne geçebiliyordu.

Haber Tekno''da yer alan bilgilere göre, bu bireysel başvuru sistemi gün itibari ile yeniden kapatıldı. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Twitter üzerinde oldukça önemli bir sorun yaşandı.

Conspiraor Norteno tarafından ortaya çıkana göre Twitter üzerinde hiçbir tweet atmadan ya da onaylanmaması gereken birçok sahte kullanıcı onaylı hesap statüsüne geçmişti. Aralarına Türkçe isimli kullanıcılarında olduğu bu onaylı hesap krizi haklı olarak birçok ülkede tartışmalara neden oldu.

TÜM HESAPLARIN TİKLERİNİ KALDIRDI
Tartışmalar sonrası Twitter yönetimi bu sorunun “yanlışlıkla” olduğunu iddia etti ve belirlenen tüm hesapların tiklerini kaldırdı ve bazılarını da engelledi.

Bazı teknoloji kaynakları bazı ücretler karşılığı bu hesap olayının satıldığını iddia etti. Twitter yönetimi bu sorunlar sonrası artık kişisel başvuru ile mavi tik alımını tüm dünyaya kapatmış durumda. Twitter bu sorunlar yüzünden güvenilirlik kaybı yaşadı fakat aldığı bu karar olukça yerinde karşılandı.

Sürecin tekrar açılıp açılmayacağı henüz bilinmiyor. Twitter yönetimi bu sorun yüzünden herkesten özür dilerken şimdilik gerekli kişiler Twitter tarafından mavi tikli statüye geçebilecek.