Twitter’dan engellilere özel güncelleme: Görsellere açıklama eklenecek

Twitter’dan engellilere özel güncelleme: Görsellere açıklama eklenecek
Twitter, Web, Android ve iOS‘taki kullanıcıların yüzde 10’una açıklama ekleme uyarı hatırlatıcıları başlattığını açıkladı. Bu bağlamda artık görme engelli ya da görme kaybı yaşayan kullanıcılar bu özellik sayesinde Twitter'ı anlayabilecek.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre şu anda kullanıcılar isteyen kullanıcılar görsellere ve GIF‘lere açıklama ekleyebiliyor. Ancak yeni gelecek özellik sayesinde açıklama eklemeyi öne çıkarmak için bildirim gönderecek. Bildirimler şu anda sınırlı sayıda kullanıcıyla test edilmeye başlandı.

Test kapsamında görselli bir Tweet paylaşmadan önce kullanıcıların karşısına ‘Görselinizi erişebilir hale getirmeyi unutmayın’ başlıklı bir hatırlatıcı çıkıyor. Sonrasında kullanıcılar, açıklama ekleme veya ‘bu sefer değil’ seçeneğini seçerek işlemi atlayabilme özelliğine sahip olacak.

Buradan da özelliğin isteğe bağlı olduğu anlaşılıyor.

Açıklama hatırlatıcısını açmak için yapılması gerekenler:

- İlk olarak hesabınızdan Ayarlar ve gizlilik seçeneğine gidin.

- Ardından Erişebilirlik, ekran ve diller başlığını seçin.

- Çıkan seçeneklerden Erişebilirlik seçeneğine dokunun. Eğer test kullanıcısıysanız karşınıza çıkan Görüntüler bölümüne gidin.

- Burada ‘Görsel açıklama hatırlatıcısı al’ seçeneğine dokunun.

Görme engelli kullanıcıların fazlasıyla talep ettiği bu özelliğin gelmesiyle birlikte şirket, kullanıcı kullanımını daha da kolay hale getiriyor. Geçtiğimiz aylarda ‘alt’ kısaltmasıyla merak uyandıran Twitter, açıklama rozetini yayına aldı. Uzun zamandır beklenen bu hatırlatma özelliğiyle de şirket, erişebilirliği bir adım yukarı taşıyor.

İlgili Haberler