Üç kitap ‘muzır yayın’ ilan edildi

Üç kitap ‘muzır yayın’ ilan edildi
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üç kitabın içerisinde yer alan bazı ifade ve tasvirlerin 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğuna karar verdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nun aldığı kararlar Resmi Gazete’nin 22 Kasım 2020 tarihli sayısında yayımlandı.

Buna göre, üç kitabın içerisinde yer alan bazı ifade ve tasvirlerin 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğuna; bu sebeple söz konusu kitapların 1117 sayılı Kanun’un dördüncü maddesindeki sınırlamalara tâbi olmasına oy birliği ile karar verildi.

Muzır bulunan kitaplar şöyle;

Heinz JANISCH tarafından yazılan, Helga BANSCH tarafından resimlenen ve Dürrin TUNÇ tarafından Türkçe’ye çevrilen, Yapı Kredi Kültür ve Sanat Yayıncılık tarafından 1. Baskısı Şubat 2017'de, 2. Baskısı Şubat 2019'da yapılan “BAZI GÜNLER” isimli kitabı.

Christine NÖSTLİNGER tarafından yazılan ve Suzan GERİDÖNMEZ tarafından Türkçe’ye çevrilen, Günışığı Kitaplığı Yayıncılık tarafından ilk baskısı Mart 2011'de, 7. Baskısı Mart 2020'de yapılan “EVDE VE UZAKTA” isimli kitabı.

Francesca CAVALLO ve Elena FAVILLI tarafından yazılan, Deniz ÖZTOK tarafından Türkçe’ye çevrilen, Hep Kitap – TEAS Yayıncılık A.Ş. tarafından Şubat 2018'de basımı yapılan “ASİ KIZLARA UYKUDAN ÖNCE HİKAYELER 2” isimli kitabı.