UEFA'dan büyük değişiklik! FFP değişti

UEFA'dan büyük değişiklik! FFP değişti
UEFA, Finansal Fair Play’de (FFP) değişikliğe giderek kulüplerin elde ettiği gelirlerin yüzde 70’ini harcayabileceğini açıkladı.

UEFA İcra Komitesi, İsviçre''nin Nyon kentinde bir toplantı düzenledi. Toplantıda, yeni UEFA Kulüp Lisanslama ve Finansal Sürdürülebilirlik kuralları ele alındı.

Buna göre, 2022 yılının Haziran ayından itibaren geçerli olacak Finansal Fair Play uygulamasındaki değişikliği resmen açıkladı. Kulüplerin artık gelirlerinin yüzde 70''ini harcayabileceği belirtildi.

Yapılan açıklamadaki ifadelerde; bu harcamaya maaşlar, transfer ve menajer ödemeleri dahil olacağı ifade edildi.

Yeni kural Haziran 2022''den itibaren geçerli olacak. Kurallara uymayacak kulüplere yine ekonomik ve sportif cezalar verileceği açıklandı.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin "UEFA''nın 2010''da uygulamaya koyduğu ilk finansal düzenlemeler işe yaradı. Avrupa futbolu finansal anlamda uçurumun eşiğinden döndü. Kulüplerin yönetiminde devrim gibi yenilikler oldu. Ancak yine de yeni finansal sürdürülebilirlik düzenlemelerine ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştır. UEFA, kulüplerin zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olmak için bu yeni önlemleri almak zorunda kaldı. Bu düzenlemeler, oyunu korumamıza ve gelecekteki olası krizlere hazırlamamıza yardımcı olurken, rasyonel yatırımları teşvik edip daha fazlasını inşa etmemize yardımcı olacak. Oyunun gelecekte de sürdürülebilir olması için bu kararı almamız gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

Yıllık kabul edilebilir sapma 30 milyon Euro''dan 60 milyon Euro''ya yükseltildi. Kulüpler elde ettiği gelirle oyuncu maaşlarını, transferde harcanarak parayı ve menajer ödemelerini gerçekleştirecek. UEFA''nın belirlediği yeni limite kulüplerin olabilmesi için 3 senede kademeli olarak azaltılacak.