Ukrayna semalarında tek bir uçak yok!

Ukrayna semalarında tek bir uçak yok!
Rusya'nın Ukrayna saldırısının başlamasıyla Doğu Avrupa ülkesinin semalarında uluslararası uçuş trafiği durdu. Flightradar24.com'dan alınan hava sahası fotoğrafı son durumu gözler önüne serdi.

Rusya Ukrayna’ya topyekün saldırı başlattı. Sabah Kiev dahil ülkede birçok nokta bombalandı. Saldırı kış olimpiyatlarının ardından üç gün sonra başlamış oldu. Kiev’den çıkış trafiği sivillere kilitlendi. Hava sahası kapatıldı.

Rus ordusu sabah erken saatlerde Ukrayna işgaline girişti, şehirlerden peş peşe patlama sesleri duyuldu. Rusya Ukrayna şehirlerine füze saldırıları düzenliyor. Ukrayna gökyüzünde ise hiçbir uçuş görünmüyor. Uçuş trafiğinin durduğu hava sahası, Flightradar24.com haritasında açık şekilde göründü.

Ukrayna''nın başkenti Kiev''deki havalimanında uçuşların durdurulduğu bu sabah duyuruldu. 

Polonya ise  tüm Ukrayna uçuşlarını iptal etti. Ukrayna''ya giden sivil uçaklar güvenli bölgelere yönlendirildi.

UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Hava sahası izleme grubu Safe Airspace, Rus saldırısı başlamadan birkaç saat önce Ukrayna hava sahası için uçuşların durdurulması çağrısında bulunmuştu.

Safe Airspace, buna gerekçe olarak bölgede sivil uçukların yanlışlıkla vurulabilmesini ya da düzenlenecek bir siber saldırının hava trafiği kontrolünü hedefleyebilmesini göstermişti.

Grup ayrıca risk seviyesini kırmızıya, yani ''uçmayın'' olarak da güncellemişti. Söz konusu gerilim ve belirsizliğin yüksek olduğunu vurgulayan kuruluş, "Bu durum sivil havacılık için önemli risklere yol açıyor" ifadesini kullanmıştı.
 

İlgili Haberler