Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’dan Kanal İstanbul açıklaması

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’dan Kanal İstanbul açıklaması
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul’un güzergahını belirlediklerini açıkladı. Turhan, “Proje ve planlama çalışmalarını tamamlayıp yapımına başlayacağız. Bu konuyla alakalı doğrudan bilgiye sahip olmayan kişilerin eleştirilerini saygıyla karşılıyoruz. Ancak kimsenin şüphesi olmasın, projenin fizibilitesini en ince ayrıntısına kadar yaptık.” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TBMM’de devam eden 2020 Bütçe Görüşmelerinde Kanal İstanbul’a ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul’un güzergahını belirlediklerini belirten Turhan, proje ve planlama çalışmalarının tamamlanıp yapımına başlanacağını duyurdu.

Bakan Turhan, “İstanbul Boğazı’na alternatif sağlayacak mal ve can güvenliğinin teminatı olacak Kanal İstanbul'un güzergahını belirledik. Proje ve planlama çalışmalarını tamamlayıp yapımına başlayacağız. Bu konuyla alakalı doğrudan bilgiye sahip olmayan kişilerin eleştirilerini saygıyla karşılıyoruz. Ancak kimsenin şüphesi olmasın, projenin fizibilitesini en ince ayrıntısına kadar yaptık.” diye konuştu.