Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2 uzman yardımcısı alacağı duyuruldu. Son başvuru tarihin ise 14 ocak 2022 olduğu belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2 uzman yardımcısı alacak. Yayımlanan ilanda, “Bakanlığımız merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Ulaştırma ve Haberleşme Uzmanlığı ile Denizcilik Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde sözlü sınav ile genel idare hizmetleri sınıfında 8''inci derecede 2 (iki) Denizcilik Uzman Yardımcısı kadrosuna personel alımı yapılacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

ŞARTLAR

En az dört yıllık lisans eğitimi veren Üniversitelerin aşağıdaki tabloda belirtilen bölümlerden mezun olmak,

2020 ve 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından aşağıdaki tabloda belirtilen puan türünden en az 70 puan almış olmak,

Sınavın yapıldığı yılın birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,

Erkek adaylar için; askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

BAŞVURU TARİHİ VE İSTENİLEN BELGELER

Adaylar başvurularını e-Devlet Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu işe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi. cbiko .gov.tr) üzerinden giriş yaparak e-Devlet üzerinde belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak gerçekleştireceklerdir. 

Öte yandan, giriş (sözlü) sınavına başvuracak adayların mezuniyet bilgileri, KPSS sonuç belgeleri, yabancı dil belgeleri, e-Devlet üzerinden YÖK ve ÖSYM''den otomatik olarak gelecektir. Mezuniyet bilgilerinde hata/eksik olan veya bilgileri gelmeyen adayların güncel başvuru bilgilerini manuel olarak giriş yapıp, onaylı diploma örneği veya mezuniyet belgelerini pdf veya jpeg formatında sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

 Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kuramlarından mezun olup, bu ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların, diploma veya mezuniyet belgesi yerine denklik gösterir belgelerini pdf ya da jpeg formatında "Denklik Gösterir Belge" alanına yüklemeleri gerekmektedir.

 Adaylar, el yazısıyla yazılmış özgeçmişlerini taratarak Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinde yer alan ilgili bölüme yükleyeceklerdir.