‘Ülke 24 saatte ele geçirilir’

‘Ülke 24 saatte ele geçirilir’
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, FETÖ’yü örnek göstererek ‘’Eğer başkanlık sistemi gelirse 35 yılda değil 24 saat içinde sadece bir kişi ikna edilerek, Türkiye Cumhuriyeti’ni ele geçirirler’’ dedi.

Samsun'da temaslarda bulunan CHP lideri, El Bab’ta şehit olan Uzman Onbaşı Ramazan Taşkın’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu baba Fazlı Taşkın’a Kuran-Kerim hediye etti. Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından şehit ve gazi aileleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları ve muhtarlarla buluştu. Kılıçdaroğlu şu mesajları verdi:

‘TEK ADAM’

Çanakkale'nin her karış toprağında şehitlerimiz var. Yedi düvel Çanakkale'yi geçemedi…Üç yıl sonra bir kişi kalktı bir imza attı. Bizim o savaştığımız devletler, savaş gemileri geldiler Marmara'da demirlediler. 16 Mayıs 1919'da Atatürk Samsun'a geldi. Bir kişiye verilen yetki Çanakkale'nin geçilmesine yol açtı. Amasya Tamimi'nde milletin istiklalini milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır deniyor. Millet kavramı resmi bir belgeye belki de ilk kez girdi. Çünkü Osmanlı'da millet kavramı yoktur. Sonra Erzurum, Sivas kongrelerinde heyet var oturup konuşuyorlar. Hiç birisinde tek adam yoktur.

’35 YILA GEREK YOK’

“FETÖ 35 yılda devletin içine sızdı, paralel devlet kurdu” diyorlar. Bu değişiklik geçerse 35 yıla gerek yok. Bir kişi ikna ettiğiniz de ya da kandırdığınız da en geç 24 saat içinde Türkiye Cumhuriyeti'ni elde edersiniz. Bütün yetkiler bir kişide. Bir kararnameyle valileri, kaymakamları, emniyet müdürlerini, genel müdürleri, müsteşarları, müftüleri, büyükelçileri değiştirirsin. 35 yıl devletin içinde okullar kurmaya, cemaatler oluşturmaya gerek yok, bir kişiyi ikna edersin. Büyük Orta Doğu (BOP) eş başkanı kimdi. BOP uygulamaya konduktan sonra Suriye, Irak parçalandı. Başkana Samsun, Ordu, Rize, Trabzon'u bir kararname ile birleştirerek tek vilayet yaparak, başına da vali atama yetkisi bile verilmek isteniyor.