Ülkücü öğrencinin öldürüldüğü olayda yargılanan Ozan Ceyhun’dan Türk Federasyonuna ziyaret

Ülkücü öğrencinin öldürüldüğü olayda yargılanan Ozan Ceyhun’dan Türk Federasyonuna ziyaret
Viyana Büyükelçiliğine geçtiğimiz yıl atanan ve Ülkücü şehit Mustafa Eroğlu'nun ölümüyle suçlanan Ozan Ceyhun’dan aylar sonra haber geldi. Ceyhun, sözde Ermeni soykırımının tanınması için Alman Parlamentosunda yaptığı çalışmalarıyla da biliniyordu.

Ülkücü şehit Mustafa Eroğlu’nun 1980’de öldürüldüğü olayla ilgili yargılanan ve yurt dışına kaçtığı için davanın zamanaşımına düşmesi nedeniyle kapanan dava ile bilinen Ozan Ceyhun, geçtiğimiz yıl Avusturya Büyükelçiği’ne atanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atanan Ceyhun’dan tam bir yıl sonra haber geldi.

21 Şubat 2020’de görevine atanan Ozan Ceyhun bundan tam bir yıl sonra 24 Şubat 2021’de Avusturya Türk Federasyonu’nu ziyaret etti.

Avusturya Türk Federasyonu Başkanı Ali Can, ziyareti Facebook hesabından duyurdu. Ceyhun ile bir fotoğrafını paylaşan Can, fotoğrafa "T.C. Avusturya Büyükelçimiz Sayın Ozan Ceyhun Beyefendi Elçilik Heyeti ve Viyana Başkonsolosumuz Sayın Asip Kaya Beyefendi ile birlikte Avusturya Türk Federasyon Genel Merkezimizi ziyaret ederek bizleri onurlandırmışlardır. Kendilerine bu nazik ziyaretlerinden dolayı camiamız adına teşekkür ederiz." notunu düştü.

 

İlgili Haberler