Ülkücüler Erciyes’te geleneği yaşatacak

Ülkücüler Erciyes’te geleneği yaşatacak
Ülkücüler Erciyes’te geleneği yaşatacak

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir grup ülkücü, Türkeş’in emaneti Erciyes Kurultayı’nı yaşatmak için 5 Ağustos Paza

5 Ağustos Pazar günü Erciyes’teki Tekir Yaylası’nda  iftar yapılarak kurultay geleneği sürdürülecek.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir grup ülkücü, Türkeş’in emaneti Erciyes Kurultayı’nı yaşatmak için 5 Ağustos Pazar günü Tekir Yaylası’na çıkıp iftar yapacak. İftara Ülkücü hareketin sembol ismi Ozan Arif ile Karadeniz’in sevilen sesi İsmail Türüt de katılacak.

Merhum Alparslan Türkeş’in, “İlelebet yaşatılmalıdır. Gelecekte Altaylar’da, Tanrı Dağları’nda da yapılmalıdır” diyerek başlattığı ve 2008’de MHP Genel Merkezi’nin kararıyla son verilen Kayseri Erciyes Zafer Kurultayı 4 yıldır Türk milliyetçilerinin çabalarıyla yaşatılmaya çalışılıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir grup ülkücü, 5 Ağustos Pazar günü Erciyes’teki Tekir Yaylası’na çıkıp iftar yaparak  kurultay geleneğini yaşatacak. İftara Ülkücü hareketin sembol ismi Ozan Arif ile Karadeniz’in sevilen sesi İsmail Türüt de katılacak. Erciyes’te düzenlenen iftarın öncülüğünü yapan Necip Dinçer, yeniden yüzbinlerin, milyonların toplanabileceği bir kurultay arzusunda olduklarını söyledi.

Başbuğ’un emaneti
Dinçer, “Bütün ülküdaşlarımızı ülkücü hareketin birlik ve beraberlik meşalesini alevlendireceğimiz 5 Ağustos 2012 akşamında Erciyes Tekir Yaylası’nda iftar sofrası ve istişare toplantısında buluşmaya devam ediyoruz” dedi.

Ramazan ayının Kurultay’ın düzenlendiği Ağustos ayının ilk haftasına gelmesi nedeniyle iftar düzenlendiğine dikkat çeken Ozan Arif, etkinlikle ilgili şu bilgiyi verdi: “Herkesin bildiği gibi Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in başlattığı Erciyes kurultayı gelenek haline gelmişti. Başbuğumuzun emaneti olan, Ülkücülerin tek yumruk olup dosta güven düşmana korku verdiği Erciyes Zafer Kurultayı ateşini söndürmemek için buluşuyoruz. Bu kurultayın kaldırılmasının ardından onun emanetini canlandırma, yaşatma adına  geçen yıl olduğu gibi yine bu zirvede bir araya geliyoruz. Böylelikle Erciyes kurultayının anlamı ve hatırasını da diri tutmuş olacağız. Bunun yanında, ilk yılki buluşmamızda kurultayın kaldırılmasından duyduğu üzüntü sonucu burada hayatını kaybeden Paşa Tanbay arkadaşımızı da dualarla anmış olacağız” şeklinde konuştu.