Ümit Özdağ: FETÖ’cü ihbarıyla Ülkücü yakılıyor

Ümit Özdağ: FETÖ’cü ihbarıyla Ülkücü yakılıyor
MHP Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, kamuda FETÖ temizliği yapılırken en çok Ülkücülerin mağdur edildiğine dikkat çekti. Özdağ, “FETÖ’cü tespitini FETÖ’cüye bırakırsanız, FETÖ’cülerin değil olmayanların adlarını verip tasfiye ettirir” dedi.

MHP Genel Başkan Adayı, Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, FETÖ’cü ihbarıyla yapılan Ülkücü tasfiyelerine son verilmesini istedi.

Özdağ, “Siz FETÖ’cüye FETÖ’cü tespit etme imkânı verirseniz kesinlikle diğer FETÖ’cülerin adlarını değil olmayanların adlarını verecek ve onları tasfiye ettirecektir” dedi. İşten atılan FETÖ’cü olmayan bütün bürokratlara MHP’nin sahip çıkmaya çalıştığını belirten Özdağ, CHP’nin de bu tür bir çalışma içinde olduğunu öğrendiğini söyledi. FETÖ’ye karşı yürütülen mücadelede birçok eksiklik olduğunu, zaman zaman hukuk dışı uygulamalar yapıldığını kaydeden Özdağ şöyle konuştu: “FETÖ ile mücadelenin Türkiye’ye yakışır şekilde, hukukun üstünlüğü ilkesine inanılarak yapılması gerekir. Birçok yerde alt seviyedeki FETÖ mensubu tespit edilip atılırken devlet kadrolarından, üst düzeydeki FETÖ’cüler yerlerinde duruyor. Mesela yeni rektör atamalarında FETÖ ile ilişkisi olan akademisyenlerin rektörlüğe atandığını görüyoruz. Aynı zamanda bu çerçevede gittikçe artan oranda Türk milliyetçisi ülkücü bürokratların da FETÖ suçlamasıyla tasfiye edilmeye başlandığına şahit oluyoruz. İllerdeki FETÖ ile mücadele çerçevesinde yürütülen çalışmalarda kendileri FETÖ’cü olan amirler, tasfiyelerde ülkücülerin ve sosyal demokratların isimlerini vermekte. Ve ne yazık ki hükümet de buna gereken önlemleri alıp bunun önüne geçemiyor. Somut örneklerden biliyorum ki bir ilde ülkücülerin ve sosyal demokratların atılmasına FETÖ suçlamasıyla neden olan daire ve daire başkan yardımcısı daha sonra FETÖ’den soruşturma geçirdi ve atılma aşamasında. Bu durumda bu isimlerin vermiş olduğu ve FETÖ’den atılan insanların da görevlerine yeniden dönmesi gerekiyor.”

FETÖ’den Menzil’e

GATA ve askeri tabiplik sistemine de FETÖ’nün sızdığının çok açık olduğuna dikkat çeken Özdağ sözlerini şöyle tamamladı: “Onları tespit etmek kolaydır ve bu tespit yapılmış ve şimdi tasfiye edilmektedirler. Ancak Askeri hastanelerin bağlandığı Sağlık Bakanlığı’nın tamamen Menzil tarikatının kontrolündedir. Yani Bakanlığın FETÖ’den temizlenip Menzil’e bağlanma durumu ortada.”