Ümit Özdağ: “PKK/YPG, TSK’ya karşı eğitiliyor”

Ümit Özdağ: “PKK/YPG, TSK’ya karşı eğitiliyor”
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Özdağ, "PKK/YPG, Türkiye’de çıkacak bir iç karışıklıkta TSK'ya saldırma ihtimali ile eğitilmektedir" şeklinde konuştu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin Türkiye’ye karşı harekete geçmek için eğitildiğini ve ABD tarafından silah desteği verildiğini söyledi. Özdağ, Türkiye’nin ekonomik kriz ve sığınmacı krizi ile mücadele ederken, bölgedeki gelişmelerin dış politikayı ağır baskı altına aldığını sözlerine ekledi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Türk siyaseti çok zor günlerden geçiyor. Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik krizi ile karşı karşıyayız. Bu kriz, birkaç ayda bitecek bir krize benzemiyor; muhtemelen önümüzdeki yıllara yayılacak. Ancak sadece cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşamıyoruz. Bu en ağır ekonomik krize eşlik eden üç kriz daha var: Bunlardan bir tanesi devletin taşıyıcı kolonlarının çökmesi neticesinde yaşamış olduğumuz devlet krizi. Diğeri, milletimizin ayrışmışlığının neticesinde gerçekleşen milli birlik krizi. Üçüncüsü de nihayet, kayıtlı 3,8 milyon, kayıtsız 1,5 milyon toplam 5,3 milyon Suriyeli ve 900 bin değişik uluslardan gelen ve ülkemizi modern bir kavimler göçü ile karşılaştıran sığınmacıların oluşturduğu kriz.”

'SURİYE'DEKİ SÜREÇ SÜREKLİ ALEYHİMİZE İŞLİYOR'

“Ülkemiz bu krizlerin pençesindeyken, Türkiye’yi çevreleyen ve dış politikamızı ağır baskı altında bırakan gelişmeleri de görüyoruz. Dış politikamızı ağır baskı altında bırakan gelişmeleri incelersek, birinci husus, Suriye’de sürecin sürekli aleyhimize işlediğidir. Irak, 1990-2010 arasındaki süreçte savaş, istila, iç savaş süreçlerini yaşayarak jeopolitik olarak parçalanmaya hazır hale getirildi. Sonrasında ise 2011 yılında Suriye’de iç savaş başlatıldı.”

“Bu süreçte Suriye’nin kuzeyine bir PKK devletçiği yerleştirildi.  ABD, bu bölgede PKK/YPG unsurlarını düzenli bir orduya karşı ileri silah teknolojileri le teçhiz edilmiş ve ileri gerilla eğitimi ile eğitilmiş bir hibrit ordu gibi yetiştiriyor. PKK/YPG, Türkiye’de çıkacak bir iç karışıklığa karşı TSK’ya karşı hazırlanmakta ve eğitilmektedir.”

İlgili Haberler