Ümit Özdağ'dan, Süleyman Soylu’ya çok sert tepki

Ümit Özdağ'dan, Süleyman Soylu’ya çok sert tepki
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “380 bin Suriyeli çocuk vatandaşlığa alınsın” şeklindeki açıklamalarına çok sert tepki gösterdi.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis’teki bütçe konuşmaları sırasında “Benim ülkemde 380 bin Suriyeli çocuk doğdu. Allah izin verse de Meclis de yardımcı olsa, keşke bu 380 bin çocuğu doğar doğmaz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapsak" ifadelerini kullandı. Soylu’nun bu açıklamalarına İYİ Parti’den çok sert tepki geldi.

Yeniçağ’a konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, “1 milyondan fazla Suriyeliye vatandaşlık verilmesinin ön çalışması yapılıyor” dedi.

“Bu yıla tenezzül edip Türkiye’nin birliğini, dirliğini bozma adımı atacak olanları Allah bildiği gibi yapsın” şeklinde konuşan Özdağ, Türkiye’deki Suriyelilerin sayısının 20 sene sonra 10 milyona dayanacağını söyledi.

İşte Özdağ’ın Yeniçağ’a özel yaptığı o açıklamalar:

“TÜRK MİLLETİNİ ALIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

“Erdoğan ve AKP rejimi Suriyelileri, Türk milletinin istediğiyle vatandaşlık vermek istiyor. Türk milletini buna alıştırmaya çalışıyorlar. Süleyman Soylu da 16 Aralık da yapmış olduğu konuşmada Erdoğan’ın ve AKP rejiminin bu politikasını açığa vurdu. Çocukları kullanıp Türk milletinin duygularını istismar etmek istiyorlar.

“1 MİLYON 280 BİN SURİYELİ VATANDAŞLIK DEMEKTİR”

“Çocuklara vatandaşlık verdiğiniz zaman anne ve babasına da vermiş olmuyor musunuz? Çocuk Türk vatandaşı ama anne-babası değil. Böyle bir şey olabilir mi? Çocuğa vatandaşlık verelim demek anne babaya da vatandaşlık verelim demek. 380 bin çocuk, 760 bin de anne babası. Bunlar birlikte 1 milyon 140 bin ediyorlar. Her Suriyeli ailede ortalama 4 çocuk var. Belki daha fazla ama 4 diyelim. Diğer 3 çocuğu da buna eklersek, 1 milyon 280 bin Suriyeliye vatandaşlık vermek demektir bu.”

“SURİYELİLERİN SAYISI 10 MİLYONA ÇIKACAK”

“Bu sayı zaten Türkiye’deki Suriyelilerin yarısından biraz azı. Türk milletinin aklıyla kimsenin alay etme hakkı yoktur. İçişleri Bakanı ‘Allah izin verse de Meclis de yardımcı olsa’ dedi. Ben de diyorum ki, bu yola tenezzül edip Türkiye’nin birliğini, dirliğini bozma adımı atacak olanların Allah bildiği gibi yapsın. Suriyelilere bugün Türkiye vatandaşlığı verdiğin zaman hepsine vatandaşlık vermenin önü açılacak. 20 sene sonra da Suriyelilerin sayıları 10 milyona çıkacak. Böyle bir nüfusla Türkiye’ye bir arada tutabilir misin? Mümkün mü?”

İlgili Haberler