Üniversite adayları için Tercih Zamanı

Bayram tatilinde uzunca bir süre sadece televizyon izleyicisi oldum. Aslında bir yerde kıyaslamalar yapabilmek için çok faydalı da oldu. Örneğin bence ülkenin en önemli hadisesi olan eğitim konusunda çok iyi mukayese imkanı buldum. Bu günler, üniversite adayı gençlerimiz için tercih dönemi. Bu konuda en değerli programlardan biri CNNTürk'deki Tercih Zamanı. Son seyrettiğim bölümde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin'i tanıma fırsatı buldum. 12 bin yatak kapasiteli yurt imkanı olan üniversitenin böyle müthiş bir rektöre sahip olması da büyük bir şans.

Türkiye genelinde yenilenme ve yeni birimler açma bakımından yepyeni bölümler olduğunu öğrendim. Örneğin, saç kesim ve hizmetlerine ilk kez bu yıl öğrenci alacaklar. O kadar çok geleceği olan bölüm hizmete sokulmuş ki hangi birini öveyim?..

Bizimki girmedi

Gençlerin harıl harıl tercih yaptığı bu günlerde üniversite adayı torunumun böyle bir derdi yok. Düşünün benim ailemin bir bireyi sırf koronavirüs korkusundan sınava girmedi. Halbuki sınav yeri evimizin burnunun dibindeki bir okuldu. Görsel Sanatlar Lisesi mezunu ama o bu hakkını kullanıp şansını denemedi. Demek ki korona deyip geçmemeli... "Ya kaparsam" korkusuyla  hiç bir yüksek öğrenim kurumunun kapısına uğramadı. Anlayacağınız korku dağları sardı. Bu yıl ne yapacak ben de merak ediyorum. Bu defa aksi bir durumda aramız bozulacak. Ailenin tüm bireyleri de merak içinde. Ama yine aynı tavrını sürdürürse bu defa gırtlağını sıkmakta kararlıyız. Bakalım aile içi satrancı kim kazanacak?

O Anın Hikayesi

NTV ile devam etmek istiyorum. "O Anın Hikayesi" beğendiğim programlardan biri. Dün sabah konuk Nihat Kahveci'ydi. İstanbul'da başlayan İspanya'ya kadar uzanan, 2 Avrupa Şampiyonası'nı da içine alan futbol hayatını anlattı. Bu turnuvalarda fevkalade maçlar oynadı. Meraklıları Nihat'ın İspanya'daki başarılarından da haberdardır. Bir Bask şehri olan San Sebastian'ın Real Sociedad takımına transfer oldu. İspanya'da öyle maçlar oynadı ki lig şampiyonluğunu Real Madrid'e gol averajıyla kaybettiler. Müthiş maçlara damga vurdu, uzun seneler burada oynadı.. Kahveci, futbol tarihimizin unutulmazları arasında yerini aldı.

Burada bir konuya da değinmek istiyorum. Uğur Önver son ayların en popüler spiker ve sunucusu haline geldi.

Artık Süper Lig'deyiz

Futboldan konuşup da 2 yılda 2 lig terfi eden semtimin takımı Karagümrük'ün inanılmaz başarısından söz etmemek olmaz. Süper Lig'e çıkacak son takımın belirleneceği play off'un en zevkli maçı şüphesiz Fatih Karagümrükspor-Adana Demirspor finaliydi. 120 dakikalık zorlu bir mücadelenin ardından penaltılarla Adana Demirspor'u 6-5 yenen Fatih Karagümrükspor mutlu sona ulaşan ekip oldu. Arefe akşama gelen bu zaferle bizim mahallenin takımı ve taraftarları çifte bayram yaptı.

Şuna inanın ki, Fatih nüfusuna kayıtlı bendeniz herkesten, hatta Başkan Süleyman Hurma'dan daha fazla sevindim.

Spor programları da bu sevince kayıtsız kalmadı. Karagümrükspor'un başarısı TRT Spor'da Hayri Ülgen, Cüneyt Ersan ve Deniz Kolgu tarafından enine boyuna değerlendirilip konuşuldu.

Efsane boksörümüz

TRT Spor'da gerçekten özlediğimiz Orhan Ayhan'la programında bu defa milli boksörümüz Seyfi Tatar vardı. Baştan aşağı boks konuşulan programda Türk boksuna damgasını vurmuş Seyfi Tatar'ı tekrar izlerken bile bayıldım.

Bu arada hakkını yemeyelim, bayram tatilinin yıldızı tek bir ekrandı. Serhan Asker Halk TV'de 4 gün süreyle hem muhteşem programlar yaptı, hem de edebiyatla müziği içiçe geçirip güzel harmanladı. Örneğin Türk edebiyatının isimlerini peşpeşe konuk etti. İlk gün Anayurt Oteli'nin yazarı Yusuf Atılgan'ın oğlu konuk oldu. Mehmet Atılgan'a babası anlattırıldı.

Ekranlardan KISA... KISA

Gündemdeki "Atatürk'e lanet okumak" konusu Habertürk'de de tartışıldı. Murat Çiçek ve Canan Kaftancıoğlu'nunki en seviyeli tartışmaydı. İnan Demirel, Mehmet Akif Beki ve Yavuz Oğhan da kaliteli bir tartışma gerçekleştirdiler.

KRT'de Serdar Akinan'ın kılıvuzluğundaki "Kaçış Planı"nda  Çağla Kubat'ın sörf okuluna gidildi. Çağla ve Jameikalı eşi Jimmy Diaz evlendikten sonra Datça'da müthiş bir sörf okulu kurmuş.

GÜNÜN SÖZÜ

Zevkten kanatları olan günler çabuk geçer. Tagor

Yazarın Diğer Yazıları