Ünlü anket firmasının CEO’su açıkladı: “AKP’nin oy oranında keskin bir düşüş göreceğiz”

Ünlü anket firmasının CEO’su açıkladı: “AKP’nin oy oranında keskin bir düşüş göreceğiz”
Metropoll Araştırma Şirketi’nin CEO’su Özer Sencar, dış basına yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’nin seçim kampanyasını, belediye başkanı adayı gibi bizzat kendisi yürütüyor. Ancak, AKP’nin oy oranında keskin bir düşüş göreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “anketlere güvenmiyorum” açıklamasının ardından ana akım televizyon kanalları ve gazetelerde pek görülmeyen araştırma şirketlerinin yöneticileri, dış basına demeç veriyor.

Çin yayın organı Xinhuanet, 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik haberinde Metropoll Araştırma Şirketi CEO’su Özer Sencar’ın görüşlerini aktardı.

AKP’nin önemli noktaları kaybedebileceğini vurgusunun yapıldığı haberde, Özer Sencar’ın, “Yerel seçimlerin propaganda sürecinde, iktidar partisinin en önemli özelliği, muhalefeti terör örgütleri ile iş birliği yapmak” sözlerine yer verildi.

Sencar’ın diğer açıklamaları şöyle:

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BELEDİDYE BAŞKANI ADAYI GİBİ”

“Ekonomik krizin, iktidar partisinin oylarını birçok şehirde olumsuz olarak etkileyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’nin seçim kampanyasını, belediye başkanı adayı gibi bizzat kendisi yürütüyor. Ancak, AKP’nin oy oranında keskin bir düşüş göreceğiz.”

İlgili Haberler